Прес-центр18 серпня 2017, 13:08

18 серпня 2017 року виповнюється третя річниця визволення Станиці Луганської від незаконних збройних формувань.

Шановні мешканці та гості Станично-Луганського району!

18 серпня 2017 року виповнюється третя річниця визволення Станиці Луганської від незаконних збройних формувань. Дата пам’ятна, світла і водночас скорботна. У цей серпневий день, три роки тому, Державний Прапор України було знову піднято над Станицею Луганською.

Доземний уклін нашим Захисникам і Вічна пам'ять полеглим Героям! З одного боку, це свято з відчуттям великої гордості за наших воїнів, з іншого боку – відчуття глибокого болю і великого смутку. Бо за нашу свободу ми платимо найвищу ціну. Ми платимо життями наших синів і доньок, наших братів, сестер і чоловіків.

У цей день ми висловлюємо слова вдячності всім військовослужбовцям Збройних Сил України, які звільняли Станицю Луганську у 2014 році і сьогодні докладають багато зусиль для того, щоб ми жили в мирній Станиці.

Сьогодні наш район продовжує свій подальший поступальний розвиток і віддає данину пам’яті тим, хто загинув в зоні проведення антитерористичної операції, зокрема, саме тут, на лінії розмежування, захищаючи свободу і територіальну цілісність нашої держави, нашої неньки - України.

В Станиці Луганській встановлено пам’ятні знаки: загиблим військовослужбовцям (по вул. Центральній та на КПВВ); мирним мешканцям, які загинули під час активних бойових дій (в Сквері Слави). На центральній площі райцентру висаджено алею Миру та Єдності – як символ вічного прагнення до мирного співіснування і злагоди у суспільстві. Друзі з Волині надали та допомогли встановити Свято-Покровську капличку на КПВВ. Це все - для того, щоб всі пам’ятали, якою ціною далося визволення Станиці.

І, як вважає голова Луганської облдержадміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз: «Розбудова мирного життя тут, на підконтрольній Україні частині області, є запорукою цілісності й успішного майбутнього всієї Луганщини під єдиним синьо-жовтим стягом!».

Але ж війна розставила крапки над «і» та показала хто є хто. Так є, що не все гаразд у нас, а війна це не тільки героїзм, але й сльози, піт, кров та важка робота. І ми переможемо лише тоді, коли кожен з нас на своєму місці буде робити свою роботу якісно, сумлінно, відповідально.

Та все ж сьогоднішнє свято – це ще один крок до перемоги. Ми дуже радіємо з цього. Все буде добре! Все буде Україна! І саме головне свято – Перемога та повернення окупованих територій – попереду!
Шановні друзі! Бажаємо вам мирного неба, родинного затишку і тепла! Нехай наше майбутнє, майбутнє наших дітей і онуків та правнуків буде мирним, здоровим та безхмарним!
Слава Україні! Героям Слава!

Голова Станично-Луганської
районної державної адміністрації ЮРІЙ ЗОЛКІН

Голова Станично-Луганської
районної ради ВІКТОР МЯГКИЙ