Прес-центр28 жовтня 2020, 14:10

30 жовтня відбудеться онлайн-конференція «Відновлення платоспроможності фізичних осіб – переваги та підводні камені»

За участі народних депутатів України, суддів господарських судів, експертів Проєкту Європейського Союзу «Pravo-Justice», представників Донецької державної обласної адміністрації відбудеться онлайн-конференція «Відновлення платоспроможності фізичних осіб – переваги та підводні камені».

Початок о 14:00 на платформі ZOOM.

Під час заходу будуть обговорюватись наступні питання:

- Процедура відновлення платоспроможності фізичних осіб.
- Чого чекати боржнику? Як скористатись процедурою банкрутства? Які строки та вартість процедури? Які можливі результати завершення банкрутства та наслідки.
- Особливості процедури банкрутства валютних позичальників з іпотекою єдиного житла. На кого чекає пільгова процедура банкрутства? Умови реструктуризації валютного боргу. Бонуси та ризики пільгового банкрутства валютних позичальників.

Крім цього, буде представлений огляд розділу сайту Робочої групи з питань удосконалення законодавства в сфері банкрутства «Громадянам».

Зазначимо, що з 21 жовтня 2019 року почали діяти норми Кодексу України з процедур банкрутства, який, серед іншого, передбачає запровадження таких нових інститутів як відновлення неплатоспроможності фізичних осіб та фізичних осіб підприємців. Наразі тема відновлення платоспроможності фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців є досить актуальною для українського суспільства та викликає необхідність підвищити обізнаність заінтересованих осіб щодо особливостей здійснення відповідних процедур, їх порядку та наслідків.

Для підтвердження участі у заході прохання зв’язатись з контактною особою заходу – національним експертом Проєкту ЄС «Pravo-Justice» Романом Чумаком шляхом надсилання листа на електронну адресу chumak@areslex.com. або за телефоном (+38) 050 283 8559.