Прес-центр22 травня 2020, 10:05

Аграрії отримають компенсації за втрату посівів через посуху

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України готує допомогу аграріям, у яких на підприємствах постраждали посіви через посуху. Про це було повідомлено під час селекторної наради під головуванням заступника Міністра Тараса Висоцького.

У нараді взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко та директор Департаменту агропромислового розвитку Сергій Хлякін.

За словами урядовця, є декілька шляхів вирішення проблеми щодо втрат врожаю. В тому числі, компенсація відсотків по кредитам, списання посівів, внаслідок чого не буде нараховуватися ПДВ на цю операцію, дотація виробникам сільськогосподарської продукції на одиницю оброблюваних площ, що були втрачені внаслідок погодних умов.

Для того, щоб отримати допомогу виробникам потрібно буде зібрати мінімальний пакет документів, який засвідчить втрати та підтвердить факт стихійного лиха.

Також було надано роз’яснення щодо застосування затвердженого Порядку використання коштів резервного фонду бюджету, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 415, та щодо виплати компенсацій за техніку, придбану в жовтні – грудні 2019 року.