Прес-центр10 серпня 2020, 09:08

Чоловіки Станиці Луганської долучилися до семінару з попередження та протидії насильства за ознакою статі «Насильству немає виправдання».

 

ООН Жінки в Україні, спільно з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» провели для чоловіків Станиці Луганської семінар з поглиблення знань щодо гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства. Захід також був покликаний зруйнувати дискримінаційні стереотипи про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків для формування шанобливих, ненасильницьких стосунків.

У заході взяли участь чоловіки, що проживають у Станиці Луганській, у тому числі ті, що перебувають на профілактичному обліку в уповноваженому підрозділі органу Національної поліції України та стосовно яких вживаються заходи пробації та чоловіки з родин, що опинилися в складних життєвих обставинах.

 

Протягом семінару, учасники дізналися про види гендерно зумовленого насильства, спеціальні заходи та законодавчу базу щодо протидії гендерно зумовленому, у тому числі домашньому насильству. Учасники також переглянули серію відеороликів «Спровокувала?» (https://youtu.be/Zt-fXwFxA3Y ) створених Представництвом ООН Жінки в Україні в рамках боротьби з гендерно зумовленим насильством, та взяли участь в подальшій дискусії про гендерні стереотипи та розподіл хатньої роботи між подружжям. «Ніколи і не замислювався над тим, як багато хатньої роботи треба робити, аж поки не залишився сам. То тепер розумію, що потрібно було цінувати, допомагати дружині.» - поділився один з учасників семінару.

 

Додатково, нагадуємо, що ознайомитися з інформацією про протидію гендерно зумовленому, у т.ч. домашньому насильству можна за наступним лінком: :: https://bit.ly/3f7D5hF

 

Захід проведено в рамках програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.