Прес-центр11 cічня 2022, 14:01

Цьогоріч на Луганщині частину доріг відновлюватимуть за кошти міжнародних донорів, – брифінг

Про це під час пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 11 січня, повідомив виконуючий обов’язки начальника Служби автомобільних доріг в Луганській області Олег Кравцов.

Відновлення автомобільних доріг відбуватиметься за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку та Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

«Вже підготовлені відповідні проєкти та проведено експертизу. Європейські вимоги до доріг – високий рівень безпеки», – наголосив спікер та додав, що відповідні рішення приймаються Укравтодором спільно з міжнародними інвесторами.

Йдеться про оновлення двох ділянок: 49,5 км дороги Т-13-02 КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут (між Рубіжним та Старобільськом) та 12 км дороги Н-26 Чугуїв – Мілове км 136 + 000 – км 148 + 000 – 12,0 км.

Крім цих двох ділянок у рамках угоди планується оновити ще 121,6 км дороги Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ. Закупівля проводитиметься шляхом міжнародних конкурентних торгів згідно з правилами МБРР.

Зокрема, Укравтодором проведено тендер на ремонт ділянки між Старобільськом та Рубіжним. Згідно з вимогами ЄІБ, аналіз тендерних пропозицій знаходиться в європейців. Роботи мають розпочатися в ІІ півріччі.