Прес-центр4 березня 2020, 16:03

Декларування: деклараційна кампанія – 2020 розпочалась

У Головному управлінні ДПС у Луганській області повідомили. З 1 січня 2020 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2019 року.

Обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає при отриманні:

- доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, тощо;

- доходів від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відноситься, зокрема, дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, якщо його сума перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року, а також інвестиційних доходів;

- іноземного доходу;

- та в інших передбачених Кодексом випадках.

Граничний термін подання декларації за звітний (податковий) 2019 рік – 30.04.2020.

Нагадаємо: платники податків також мають право задекларувати право на податкову знижку, відповідно до статті 166 Податкового кодексу України, шляхом подання декларації до 31.12.2020.

 

Декларування: користуйтесь Електронним кабінетом платника для автоматичного заповнення декларації про майновий стан та доходи

У Головному управлінні ДПС у Луганській області наголосили, що в Україні триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2019 року.

Для спрощення процедури подання податкової декларації в Електронному кабінеті платника діє сервіс, який надає можливість на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна скористатися частковим автоматичним заповненням декларації про майновий стан та доходи.

Скористатися цим способом подання декларації можна лише за наявності особистого електронного цифрового підпису.

Для його отримання необхідно звернутися до будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів.

У Луганській області такі центри знаходяться:

- у м. Сєвєродонецьку за адресою: бульвар Дружби Народів, 32А, 3 поверх, службове приміщення № 303, тел.: (06452) 4-40-44;

- у м. Старобільську за адресою: вул. Шевченко, буд. 8, тел.: (06461) 2-05-78.

Нагадаємо, що з 01.01.2020 року запроваджено нову форму Податкової декларації про майновий стан і доходи (наказ Міністерства фінансів України від 25.04.2019 року № 177) за новими ідентифікаторами форм «F0100111» та «F0100211» з відповідними додатками.

Доступ до «Електронного кабінету» можна здійснити за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/ або через веб-портал ДПС України https://tax.gov.ua/.

 

 

Станично-Луганське управління Головного Управління ДПС у Луганській області про надходження до бюджетів усіх рівнів за 2 місяці 2020 року

У січні - лютому 2020 року Станично-Луганськім управлінням Головного Управління ДПС у Луганській області мобілізовано до бюджетів усіх рівнів понад 87 млн 397 тис грн податків і зборів. Зокрема, до державної скарбниці забезпечено 38 млн 500 тис грн, до місцевого бюджету забезпечено – 48 млн 898 тис грн. Індикативний показник виконано на 119 відсотків.

Вагомим джерелом у наповненні бюджету є ПДФО та податок на додану вартість. За 2 місяців 2020 року надходження з ПДВ склали понад 20 млн 902 тис грн, ПДФО-46 млн 220 тис грн, військовий збір -2 млн 109 тис грн, податок на землю 3 млн 117 тис грн.

Позитивної динаміки загальної сплати податків і зборів до бюджетів досягнуто завдяки злагодженій роботі органів державної фіскальної служби, якісному адмініструванню податків, комплексному відпрацюванню податкових ризиків, посиленню заходів з детінізації економіки, ефективному функціонуванню системи електронного управління ризиками при адмініструванні ПДВ, зусиллям із легалізації «тіньових» зарплат та зайнятості населення, а також сумлінному ставленню платників податків до сплати податкових зобов’язань.