Прес-центр19 травня 2021, 16:05

Для участі у ЗНО на Луганщині зареєстровано 5793 учасника

Про підготовку до проведення цьогоріч зовнішнього незалежного оцінювання розповів на пресбрифінгу директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він нагадав, що основна сесія ЗНО триватиме з 21 травня до 15 червня, а додаткова – з 29 червня до 14 липня.

За інформацією Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, для участі у ЗНО зареєстровано 5793 учасника.

Серед них: 3346 – випускники закладів загальної середньої освіти, 995 – випускники закладів професійної та професійно-технічної освіти, 697 – випускники закладів передвищої освіти, 755 – випускники минулих років.    

Спікер зауважив, що проведення ЗНО забезпечуватимуть 33 пункти тестування, розташовані в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Старобільську, Рубіжному, Біловодську, Новоайдарі, Сватовому та Станиці Луганській.

1805 педагогічних працівників, які пройшли навчання та отримали сертифікати, будуть залучені до процесу проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Усім їм запропоновано пройти безкоштовну та добровільну вакцинацію від COVID-19.

Для безпечного проведення ЗНО щодо  дотримання протиепідемічних вимог Департаментом освіти і науки облдержадміністрації придбано та розподілено дезінфікуючі та захисні засоби. На це з державного бюджету виділено 294 тис. гривень.

Важливо, що для випускників закладів загальної середньої освіти, які мешкають поза межами базових округів, організовано підвезення їх до пунктів проведення ЗНО та у зворотному напрямку.  

Юрій Стецюк акцентував – одним з головних питань є створення умов для учасників ЗНО, які проживають на тимчасово непідконтрольній українській владі території.

Так, у закладах загальної середньої освіти Луганської області за екстернатною та дистанційною формами навчаються 292 учні 11 класів, які мешкають на непідконтрольній українській владі території.

Для таких випускників створено умови для безперешкодного перетину КПВВ. Факт участі у зовнішньому незалежному оцінюванні зазначені учасники можуть підтвердити за допомогою надання скан-копій сертифікатів та запрошень-перепусток.

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 27 квітня 2021 року № 281, випускникам 2021 року з ТОТ за необхідності надаються місця для тимчасового проживання на час проходження ними ЗНО.

У Сєвєродонецьку також функціонуватимуть 2 пункти перевірки завдань ЗНО відкритої форми з розгорнутою відповіддю з математики, української мови і літератури.

Для забезпечення функціонування цих пунктів залучено 150 педагогічних працівників.

Юрій Стецюк наголосив: «Упевнений, зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться в області на високому якісному рівні. Усі служби і відомства, задіяні у цьому процесі, повністю готові. Учасники мають бути заздалегідь ознайомлені з нормами та правилами ЗНО».