Прес-центр4 червня 2020, 16:06

До Станично-Луганського управління за п’ять місяців подано 2201 декларація

До Станично-Луганського управління Головного управління ДПС у Луганській області за п’ять місяців поточного року подано громадянами Станично-Луганського, Біловодського та Міловського районів 2201 декларація. Загалом громадяни задекларували 74 млн 363 тис. гривень. Відповідно до поданих декларацій до сплати підлягає 3 млн 912 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 423,39 тис. грн військового збору.

Серед «обов’язкових декларантів» більш ніж 94 відс. громадян, які отримали доходи від продажу сільськогосподарської продукції. Близько 6 відс. задекларували доходи, отримані від спадщини або подарунків та мали доходи від здачі в найм нерухомості. В управлінні зазначили, що правом на податкову знижку скористались 9 осіб. За результатами розрахунків їм буде повернуто більше 25 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

Податківці нагадують: через карантинні обмеження, пов’язані з COVID-19, подання декларації подовжено до 1 липня 2020 року. Громадяни, які мають право на податкову знижку, можуть подати декларацію до 31 грудня 2020 року.

Декларування доходів - це конституційний обов’язок громадян, адже податок на доходи фізичних осіб є одним з бюджетоформуючих складових місцевого бюджету.

Станично-Луганське управління

Головного управління ДПС у Луганській області