Прес-центр24 жовтня 2017, 15:10

ДО УВАГИ ПОТЕНЦІЙНИХ ОРЕНДАРІВ ВОДНИХ ОБ'ЄКТІВ

 В теперішній час до державної власності повернуто 2 водних об’єкти, розташованих на території Станично-Луганського району за межами населених пунктів, які є потенційними об’єктами оренди, а саме: водний об’єкт орієнтовною площею 8,4000 га на території Сотенської сільської ради та водний об’єкт орієнтовною площею 22,4000 га, розташований на території Верхньобогданівської сільської ради.

 

Громадяни та юридичні особи, зацікавлені в одержанні у користування земельних ділянок водного фонду у комплексі з водними об’єктами, можуть звертатися для отримання відповідних консультацій до Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин Луганської облдержадміністрації за адресою: м. Сєвєродонецьк, площа Перемоги, 2 (будівля «Імпульсу», перший поверх, каб. 109) або за телефоном (06452) 2-55-77.

 

Принагідно повідомляємо, що орендодавцем вказаних об’єктів, згідно ст. 122 Земельного кодексу України є Луганська облдержадміністрація. Продаж прав на земельні ділянки державної власності на конкурентних засадах у формі аукціону здійснюється в порядку, передбаченому ст. 21 вказаного Кодексу. Організатором торгів також є Луганська облдержадміністрація, яка визначає перелік земельних ділянок державної чи комунальної власності та/або прав на них, які виставляються на торги окремими лотами.

Згідно вимог діючого законодавства, а саме ст. 51 Водного кодексу України, водні об’єкти надаються у користування за договором оренди земель водного фонду на земельних торгах у комплексі з земельною ділянкою.