Прес-центр4 червня 2018, 16:06

До відома отримувачів житлових субсидій.

Постановою КМУ від 27 квітня 2018 р № 329 внесені суттєві зміни до порядку призначення житлових субсидій, які вступили в силу з 1 травня поточного року.

Після закінчення строку отримання житлової субсидії управління соціального захисту населення самостійно здійснить розрахунок житлової субсидії на наступний сезон для домогосподарств, які отримували житлову субсидію у попередньому сезоні (крім орендарів, внутрішньо переміщених осіб та осіб, які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, а також домогосподарств, у яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб).

Орендарям, внутрішньо переміщеним особам, громадянам, які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, а також домогосподарствам, у яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у попередньому сезоні менша, ніж кількість зареєстрованих осіб, призначення житлової субсидії на наступний неопалювальний сезон здійснюється після подання нових заяви та декларації.

У разі отримання інформації про наявність заборгованості із сплати обов’язкової частки платежу за житлово-комунальні послуги, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, житлова субсидія на наступний сезон не призначається.

Якщо протягом двох місяців з дати отримання повідомлення про відмову в призначенні житлової субсидії на наступний сезон громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, або оскаржив наявність заборгованості в судовому порядку, житлова субсидія призначається з початку такого сезону.

Враховуючи зазначене, рекомендуємо усім отримувачам житлових субсидій здійснити звірку з підприємствами-надавачами комунальних послуг щодо відсутності заборгованості за спожиті комунальні послуги.