Прес-центр10 серпня 2021, 15:08

Катерина Безгинська відвідала об’єкти «Великого будівництва» у Попаснянській громаді

10 серпня з робочою поїздкою до Попаснянської міської територіальної громади завітали заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк з метою обговорення питань підготовки закладів освіти громади до нового навчального року та осінньо-зимового періоду.

В ході зустрічі голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко, керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Попаснянської міської ВЦА Олена Лагутіна обговорили ряд важливих питань стосовно роботи освітніх установ у новому навчальному році. В першу чергу – це матеріально-технічна база закладів, забезпечення установ комп’ютерною технікою, шкільними меблями, обладнанням для кабінетів. Особлива увага приділялась впровадженню системи здорового та безпечного харчування учнів, вимогам до шкільних їдалень, харчоблоків до вимог ХАСП.

Катерина Безгинська акцентувала увагу на проведенні вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед працівників освіти і висловила сподівання, що більшість педпрацівників будуть провакциновані до 1 вересня, що дозволить почати навчання у закладах освіти без дистанційних процесів.

Відвідали освітні установи, де тривають ремонти в рамках Програми Президента України «Велике будівництво»: Попаснянську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №21 та ОНЗ «Попаснянська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1». Наразі у всіх закладах освіти громади здійснюються поточні ремонти в навчальних групах, класах з метою їх підготовки до нового навчального року.

У результаті конструктивного діалогу були враховані всі зауваження та рекомендації, надані керівництвом області, окреслені основні напрямки діяльності закладів освіти Попаснянської міської територіальної громади на новий 2021-2022 навчальний рік.