Прес-центр17 березня 2020, 12:03

Коронавірус 2019-nCoV!!! Як уберегтися!

Станично-Луганське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області звертає увагу населення на те, що новий коронавірус 2019 року (2019-nCoV) -- це новий вірус, який спричиняє розвиток респіраторних захворювань у людей та може передаватися від людини до людини. Цей вірус уперше був ідентифікований під час розслідування спалаху в м. Ухань, Китай, у грудні 2019 року. Симптоми: у людини, інфікованої 2019-nCoV, розвивається респіраторне захворювання різної тяжкості із такими основними симптомами: гарячка;: кашель; задишка (ускладнене дихання), в деяких випадках діарея або кон'юнктивіт. Симптоми можуть проявитися через 2-14 днів після зараження новим коронавірусом. У багатьох пацієнтів 2019-nCoV спричиняє запалення обох легень. В цьому його небезпека!

Як захиститися від інфікування: уникайте близького контакту з тими, хто має гарячку або кашель; не торкайтеся обличчя немитими руками; часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами; ретельно готуйте їжу, зокрема м'ясо і яйця; уникайте незахищеного контакту з дикими та свійськими тваринами, уникайте скупчення людей.

Як запобігти поширенню інфекції: якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання, обмежте контакти з іншими людьми і використовуйте з захисну маску для обличчя (її слід регулярно заміняти/знезаражувати); якщо ви відвідували країни, де зафіксовані випадки захворювання і протягом 2 тижнів після цього у вас виникли симптоми респіраторного захворювання, негайно зверніться по медичну допомогу; під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки; також необхідно дезінфікувати поверхні, яких торкалася інфікована людина. У разі погіршення стану-потрібно відразу звернутись до свого сімейного лікаря.

Пам'ятайте: хворобу легше попередити, ніж лікувати! Бережіть своє здоров'я і здоров'я близьких!