Прес-центр16 липня 2018, 14:07

Лисичанський прикордонний загін, зі складу Об’єднаних сил, нагадує громадянам порядок отримання дозволу фізичної особи

Відповідно до Тимчасового порядку здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, в'їзд на тимчасово окуповану територію та виїзд з неї громадян України та іноземців (осіб без громадянства) здійснюється за умови пред’явлення документів, що посвідчують особу, та дозволу.

Дозвіл фізичній особі надається за умови надання згоди на обробку та зберігання її персональних даних в інформаційно-телекомунікаційній системі та при наявності однієї з таких підстав:

  - проживання на тимчасово окупованій частині Луганської, Донецької областей особи, яка намагається виїхати на цю територію, або її близьких родичів чи членів сім’ї, що підтверджується документами, виданими уповноваженими державними органами України;

  - розташування на тимчасово окупованій частині Луганської, Донецької областей місця поховання близьких родичів або членів сім’ї, що підтверджується відповідними документами;

  - смерті близьких родичів або членів сім’ї на тимчасово окупованій частині Луганської, Донецької областей, що підтверджується відповідними документами;

- наявності права власності на об’єкти нерухомості, які знаходяться на тимчасово окупованій частині Луганської, Донецької областей;

  - необхідності участі у забезпеченні національних інтересів України з метою мирного врегулювання конфлікту чи з гуманітарних питань;

  - необхідності виконання функцій в рамках діяльності міжнародних організацій, членом яких є Україна (виключно за клопотанням або погодженням з МЗС);

  - здійснення поїздок на тимчасово окуповану частину Луганської, Донецької областей (трудова діяльність, навчання, наукова діяльність, культурна або релігійна мета, оздоровлення, супровід дитини до загальноосвітніх чи дошкільних навчальних закладів, тощо).

Для отримання дозволу фізичній особі необхідно зареєструватися на веб-порталі СБУ та заповнити формалізовану заяву або подати заповнену формалізовану заяву (додаток 5 або додаток 6) особисто чи надіслати її поштою до КЦ, КГ, КПВВ, на блокпост першого рубежу.

Заяви, у яких не заповнені виділені поля (обов’язкові для заповнення), не розглядаються.

Інформація про надання дозволу автоматично відображається на власній сторінці заявника веб-порталу СБУ.

Дозвіл фізичній особі надається на підставі заявок:

протягом 10 діб через відповідний підрозділ з питань режиму та економічної діяльності на територіях, прилеглих до смуги безпеки вздовж лінії зіткнення, БП першого рубежу;

протягом доби через КПВВ або БП першого рубежу на напрямках руху за наявності відповідних документів (документи про смерть або хворобу близьких осіб; документ, що підтверджує місце поховання близьких осіб) за письмовим (усним) погодженням керівників КЦ та КГ.

Перевірка громадян проводиться протягом 10 діб уповноваженими особами правоохоронних та контролюючих органів з прийняттям відповідного рішення.

Після надання дозволу фізичній особі або його припинення КГ та КЦ формують електронний реєстр та у термін не пізніше 3 робочих днів передають його до ДПСУ.

Дані про дітей, які не досягли 16-річного віку, заносяться разом із даними осіб, що їх супроводжують.

Дозвіл фізичній особі надається для одноразового (терміном дії до 20 діб) перетинання лінії зіткнення за маршрутом слідування та у зворотного напрямку або багаторазового (без обмеження терміну дії) в’їзду на тимчасово окуповану територію Донецької, Луганської областей та виїзду з неї через будь-які діючі КПВВ. Для іноземця або особи без громадянства дійсний протягом терміну, що не може перевищувати дозволений термін перебування іноземця або особи без громадянства на території України, та повинен враховувати термін, необхідний для виїзду за межі України (не менше трьох днів).

За наявності певних обставин громадянину можуть відмовити у наданні дозволу фізичної особи. Таке рішення приймається Координаційною групою за дорученням та погодженням з керівником Координаційного центру.

Інформація про прийняте рішення відображається на власній сторінці заявника веб-порталу СБУ:

щодо відмови у надані дозволу - не пізніше 20-ти днів з дати реєстрації відповідної заяви;

щодо припинення (скасування) дозволу - не пізніше 10-х робочих днів з дати прийняття рішення.

У разі явної загрози життю та здоров’ю людини для перетину лінії зіткнення дозвіл не вимагається.

Пункти прийому заяв громадян у Луганській області:

     вул. Айдарська, 20, м. Старобільськ Луганської області (тел. 066 092 36 04,
096 243 84 02,066 897 50 81,095 751 98 90 ), КПВВ «Станиця Луганська».

Нагадуємо, контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» функціонує без вихідних, цілодобово, з 6:00 до 20:00, та «Золоте» - з 4:30 до 22:00.

Лисичанський прикордонний загін звертається до громадян завчасно готувати необхідні документи для перетину лінії зіткнення з тимчасово окупованою територією Луганської області.

 

 

 

Прес – служба

Лисичанського прикордонного загону