Прес-центр21 жовтня 2020, 09:10

Матеріальна допомога застрахованим особам на час ізоляції від COVID-19

Станично-Луганське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області інформує.

Усі застраховані особи мають право на отримання матеріальної допомоги по тимчасовій непрацездатності, яка викликана ізоляцією від COVID-19. Допомога надається Фондом соціального страхування України на підставі листка непрацездатності, виданого закладом охорони здоров’я у встановленому порядку із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11». Строк самоізоляції чи обсервації складає 14 днів.

Допомога за цими листками непрацездатності виплачується в розмірі 50 % середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу застрахованої особи. Компенсація втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19 медичним працівникам складає 100 % середньої заробітної плати.

 

До уваги страхувальників!

Для отримання від Фонду соціального страхування України фінансування допомоги за листками непрацездатності, виданими у зв’язку з ізоляцією від COVID-19, страхувальники (роботодавці) мають формувати окремі заяви-розрахунки, до яких не включаються листки непрацездатності з інших причин непрацездатності.

З метою протидії поширенню COVID-19 слід віддати перевагу дистанційній формі подачі заяв-розрахунків та повідомлень про виплату коштів застрахованим особам.

Для подання документів в електронному вигляді страхувальнику необхідно звернутися до робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України для укладення відповідного договору.

Електронне подання документів реалізоване в таких програмах:

- «M.E.Doc» версія 11.00.016;

- «Арт-Звіт Плюс» версія 5.2.7 (для користувачів доступна функція подання заяв-розрахунків в електронному вигляді безкоштовно).

 

За більш детальною інформацією звертайтеся до Станично-Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області за телефоном (06472) 31-3-97.