Прес-центр6 серпня 2020, 10:08

Мешканець Станиці Луганської організував незаконне вирощування коноплі у промислових масштабах

За процесуального керівництва Луганської місцевої прокуратури № 2 слідчими та оперативниками карного розшуку відділу поліції ГУНП в Луганській області викрито мешканця смт Станиця Луганська у незаконному вирощуванні конопель в промислових масштабах.

Слідством встановлено, що 56-річний чоловік за місцем свого проживання обладнав на присадибній ділянці дві теплиці та налагодив повний цикл вирощування нарковмісних рослин. У ході огляду місця події виявлено та вилучено 100 рослин конопель, насіння чотирьох різних її сортів та саджанці. "Нарковрожай" направлено для проведення експертизи.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 КК України (незаконний посів або незаконне вирощування конопель в кількості п’ятдесят та більше рослин).

Наразі проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, направлені на повне, всебічне та об’єктивне дослідження усіх обставин кримінального правопорушення. Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру та обрання запобіжного заходу.

 

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.