Прес-центр17 травня 2018, 14:05

МОЛОДЬ ІНІЦІЮЄ – ВЛАДА ПІДТРИМУЄ

17 травня 2018 року о 9 годині у конференц-залі РБК відбулося засідання Дитячого парламенту при райдержадміністрації.

Члени Парламенту - активісти учнівського самоврядування Валуйської ЗОШ №1, Петропавлівської ЗОШ №1, Петропавлівської СШ №2, Станично-Луганської ЗОШ №1, Сотенського НВК – представили свої проекти.

Що турбує сьогоднішніх дітей? Можливість зручно і швидко дістатися до школи, з користю та задоволенням проводити вільний час, розвиваючи свої творчі здібності та зміцнюючись фізично, як подружитися з однолітками із Львівської області. Саме ці питання детально висвітлювали та обґрунтовано захищали спікери під час презентації своїх проектів.

У роботі Дитячого парламенту взяли участь представники районної влади на чолі з Юрієм Золкіним, депутати райради, очільники відділів освіти, культури, молоді та спорту, представники громадських організацій, які із зацікавленістю взяли участь в обговоренні учнівських ініціатив та підтримали їх.

Першим результатом роботи Дитячого парламенту та активності дітей став реалізований проект Валуйської ЗОШ №1 «Шкільний автобус — дітям». Війна, яка прийшла на нашу землю, змусила багато родин з дітьми покинути свої рідні домівки у Луганську, та оселитися у Вільхівському садівничому масиві. Найближчою школою для них стала Валуйської ЗОШ №1, але відстань до школи, для деяких дітей склала 8,5 км. Тому діти Валуйської ЗОШ №1 виступили з пропозицією надати школі автобус. Вони склали оптимальний маршрут, який охоплює не тільки Вільхівський садівничий масив, а і село Пшеничне, село Макарове, що забезпечить повне навантаження автобусу. І вже сьогодні із Станиці до рідної школи учні та вчителі поїхали на новому шкільному автобусі.