Прес-центр11 лютого 2019, 16:02

На Луганщині колектив Академії СБУ провів благодійний захід, присвячений пам’яті загиблих співробітників Служби безпеки України

У Сєвєродонецьку колектив Національної академії СБУ презентував виставку картин «Невидима варта» та виставу-реквієм «Війна без строку…» у пам'ять про співробітників української спецслужби, загиблих під час проведення АТО та ООС.

 

Офіцери та курсанти навчального закладу розпочали всеукраїнський благодійний тур у січні 2017 року. Нині захід уже відвідали близько 15 тисяч людей у різних куточках нашої країни. Сєвєродонецьк став двадцять четвертим містом України, де відбувся доброчинний вечір.

 

Захід висвітлює долі захисників України – бійців невидимого фронту. У пам’ять про них колектив Академії СБУ створив виставку картин «Невидима варта» та виставу-реквієм «Війна без строку…». Зокрема, акторами вистави є курсанти Академії, які родом із різних регіаонів України, в тому числі, з Луганщини. Від імені загиблих Героїв молодь розповідає про їх життєвий і військовий шлях, останні спецзавдання та про боротьбу співробітників СБУ на сході нашої держави, яка часто залишається невидимою.

 

Виставку картин презентувала художниця офіцер Академії СБУ Леся Шиденко, яка разом із донькою створила 26 робіт – це портрети загиблих співробітників СБУ та сюжетні полотна.

 

Під час благодійного вечора відвідувачі також мали змогу ознайомитися із сюжетами про співробітників легендарного спецпідрозділу «Альфа» – полковника Руслана Муляра та прапорщика Юрія Журавльова, які загинули разом під час виконання бойового завдання у травні 2018 року поблизу села Жолобок Луганської області. Загалом проект Академії «Пам’ятаємо» сьогодні налічує 15 відеоробіт про Героїв Служби безпеки, створених за підтримки їх родин, друзів та колег.

 

Зібрані під час всеукраїнського туру кошти передані шпиталям на лікування і реабілітацію українських захисників. У Сєвєродонецьку благодійні внески вручені на потреби військового госпіталю, що знаходиться у місті.

 

Прес-служба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях