Прес-центр25 липня 2017, 08:07

На Луганщині посилено контроль за перевезенням пасажирів автомобільним транспортом

У період з 29 червня та до кінця липня, на території Луганської області проводиться комплекс профілактичних заходів, спрямований на посилення контролю за дотриманням Правил дорожнього руху та вимог чинного законодавства України водіями, які здійснюють перевезення пасажирів автомобільним транспортом. 
Незважаючи на постійні заходи контролю у сфері пасажироперевезень, водії та власники пасажирського транспорту продовжують порушувати норми чинного законодавства України, що призводить до дорожньо-транспортних пригод, в яких страждають пасажири.
Крім цього, інспектори з дорожнього нагляду впродовж поточного року зафіксували декілька випадків «нелегального» перевезення пасажирів – правопорушники займалися перевезенням людей без дозвільних на це документів. 
Недотримання водіями безпечної швидкості руху, неналежний технічний стан автомобілів, якими перевозяться пасажири, непрофесіоналізм та недостатність водійського досвіду, бажання власників господарювання «більше заробити» та встановлення через це додаткових місць для сидіння – все це призводить до тяжких наслідків, в яких страждають громадяни. 
Враховуючи зазначене, поліцейські, відповідальні за безпеку дорожнього руху спільно із співробітниками Укртрансбезпеки проводять рейдові перевірки, під час яких контролюють дотриманням водіями під час надання послуг з перевезення пасажирів Правил дорожнього руху, транспортної дисципліни та вимог чинного законодавства про автомобільний транспорт та у сфері безпеки дорожнього руху. 
Під час проведення заходів на території Станично-Луганського району, поліцейські перевіряли пасажирський транспорт, який рухався у напрямку КПВВ смт. Станиця Луганська на наявність дозвільних документів на право надання послуг з перевезення пасажирів, законність здійснення зазначених послуг, також технічних несправностей, переобладнання з порушеннями норм та стандартів України.
За час рейдів інспектори перевірили понад сотні одиниць транспорту, зафіксували більше двадцяти порушень з боку перевізників, зокрема: перевезення пасажирів понад встановлену кількість місць та встановлення додаткових місць для сидіння, порушення правил зупинки та стоянки та інші. 
Заходи щодо підвищення безпеки пасажирських перевезень автомобільним транспортом тривають.