Прес-центр9 липня 2018, 14:07

На Луганщині судитимуть чергових організаторів антиконституційного референдуму 2014 року

Служба безпеки України продовжує роботу із виявлення осіб, причетних до організації та проведення антиконституційного «референдуму про державну незалежність ЛНР», організованого сепаратистами у травні 2014 року.

Оперативники спецслужби задокументували протиправні дії ще чотирьох осіб, причетних до проведення псевдореферендуму у Новопсковському та Марківському районах Луганської області.

Правоохоронці встановили, що двоє голів та двоє членів так званих виборчих комісій організували та забезпечили проведення фейкового заходу.

Наразі обвинувальні акти за кримінальними провадженнями, відкритими за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, скеровані до суду. За посягання на територіальну цілісність та недоторканість України зловмисникам загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Загалом протягом 2015-2018 років у Луганській області слідчі СБУ завершили досудові розслідування та передали до судових органів обвинувальні матеріали стосовно 155 організаторів та активних учасників антиукраїнського «референдуму» 2014 року, посадових осіб політичного та силового блоків терористичної «ЛНР».

 

Прес-центр СБ України