Прес-центр21 грудня 2017, 18:12

Основні правила безпеки під час святкування Нового року

Наближається Новий Рік, найулюбленіше практично всіма свято. 
Для безпеки проведення новорічних свят слід врахувати все, в тому числі, і новорічні дерева: ялинки, сосни. Правильне розташування та прикрашання новорічної ялинки теж дуже важливо. Щоб свято не затьмарила біда пожежі і ялинка принесла тільки радість, встановлювати її треба подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню (камінів, газових плит). Ялинку не можна прикрашати свічками, бенгальськими вогнями, особливо в поєднанні з ватним «снігом» і паперовими іграшками. При виборі штучної ялинки краще віддати перевагу моделям, що мають протипожежне просочення (ця інформація вказується на упаковці). Необхідно також дотримуватися і правил електробезпеки. Для прикраси ялинки не можна використовувати несправні і не сертифіковані електрогірлянди. Щоб ялинка не могла перевернутися, вона повинна бути правильно зібрана і надійно встановлена, а іграшки рівномірно на ній розподілені.
Особливо необхідно бути обережними з піротехнічними виробами. Вибираючи серед безлічі феєрверків, салютів будьте уважні, читайте інструкцію по використанню, зверніть увагу на зовнішній вигляд упаковки та наявність сертифікату . Якщо вона має дефекти – не купуйте цей товар. 
Піротехнічні вироби не можна зберігати поблизу приладів опалення, не слід носити їх у кишенях, не можна розбирати чи піддавати їх механічному впливу. Не можна курити, працюючи з піротехнічними виробами.
Перед використанням піротехнічних виробів уважно прочитайте інструкцію і виконуйте запуск піротехніки суворо за правилами. Дітям не можна самостійно запускати петарди, феєрверки, ракети, підпалювати бенгальські вогні, підривати хлопавки тощо. Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів і поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок. 
Перед тим як підпалити піротехнічний засіб ви повинні точно знати, де у виробу верх і звідки будуть вилітати палаючі елементи. Не можна навіть жартома направляти феєрверки в сторону глядачів. Наближатися до палаючої петарди можна не ближче, ніж на 5-10 м. 
Сподіваємось, що дотримання цих нескладних правил дозволить вам уникнути неприємностей в Новорічні свята і зробити їх щасливими і радісними.