Прес-центр8 вересня 2017, 14:09

Підготовка підприємств житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр.

З метою якісної підготовки підприємств житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр. та недопущення виникнення надзвичайних та аварійних ситуацій на зазначених об’єктах створено районний штаб та План організаційних заходів, які затверджені розпорядженням голови Станично-Луганської райдержадміністрації «Про підсумки проходження опалювального сезону 2016-2017 років та заходи з підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціального призначення до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років» № 105 від 23 травня 2017 року. Підготовка об’єктів житлово-комунального господарства і соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий здійснюється відповідно до Плану організаційних заходів та доведених планових показників підготовки до опалювального сезону, затверджених Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 4 травня 2017 року № 7/9-4756. Для контролю за підготовкою об’єктів району до опалювального сезону 2017-2018 років проводяться засідання районного штабу. Одним з пріоритетних напрямків з підготовки є підготовка теплового господарства (котелень, топкових, теплових мереж, систем опалення тощо). На сьогоднішній день підготовлено: теплові мережі протяжністю 6,7 км та котельні у кількості 31 одиниці.

Ще одним з напрямків підготовки до зими є об’єкти соціального призначення (заклади охорони здоров’я, навчальні заклади, дошкільні заклади). Особлива увага при підготовці об’єктів приділяється впровадженню енергозберігаючих технологій. З метою економії теплових ресурсів завершені відповідні роботи щодо енергозбереження, а саме капітальний ремонт системи опалення, будівель, заміна вікон. Житловий фонд Станично-Луганського району складається із багатоповерхового та індивідуального житла. Підготовка житлового фонду до зими ведеться за рахунок коштів населення та завдяки допомозі благодійних фондів. По багатоквартирним будинкам комунальної власності завершується підготовка з оформлення актів та паспортів готовності. Відповідно до Плану заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2017/18 року та його проходження, затверджений Кабінетом Міністрів України від 14 червня 2017 року № 410-р станом на 01 вересня 2017 року об’єкти району підготовлені майже на 100 % згідно запланованих показників. А саме проведено ремонтні роботи на мережах теплопостачання, водопостачання та водовідведення, перевірено прилади обліку, проведені навчання фахівців та отримані допуски щодо експлуатації об’єктів в зимовий період тощо.