Прес-центр18 березня 2019, 10:03

Підписано Меморандум про співпрацю між Луганською облдержадміністрацією та Міністерством у справах ветеранів України

Відповідний документ сьогодні, 18 березня, у Сєвєродонецьку підписали виконуючий обов′язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь та Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз.

«Упевнена, що в рамках цього Меморандуму співпраця щодо сприяння побудови комунікацій і вирішення питань, які стосуються ветеранів, буде посилена», – зазначила Міністр.

У свою чергу, Сергій Філь підкреслив важливість підписання цього документу: «Ми домовилися, що робота обласної влади буде синхронізована з роботою Міністерства у справах ветеранів. Нами вже створено сектор з питань допомоги учасникам АТО/ООС у складі Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. У подальшому ми розвиватимемо цей напрям діяльності обласної влади».

Він наголосив, що керівником цієї структури має стати людина, яку запропонують учасники та ветерани АТО/ООС: «Це наша принципова позиція. Конкурс на посаду державного службовця оголосять вже найближчим часом. Ми хочемо, щоб люди, які знаходяться на передовій, запропонували того, хто буде захищати їх інтереси».

Відповідна робота посилить реалізацію прав та соціальних гарантій для осіб, які брали участь в бойових діях під час проведення АТО/ООС, та членів їх сімей. Зокрема, щодо налагодження повноцінної якісної допомоги тим людям, які боронять Україну.

«Нами заплановано створити відповідний реабілітаційний центр на Луганщині. Наразі розпочинається його проектування. Ми домовилися з Міністром, що цей проект увійде до переліку програм Державного фонду регіонального розвитку. Побудують заклад на території одного з міст області», – зазначив Сергій Філь.