Прес-центр7 листопада 2017, 16:11

Правопорушення та відповідальність при проведенні перевірок дотримання законодавства про працю

Недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні (абз. 6 ч. 2 ст. 265 КЗпП)

Штраф 9600 грн. (3 МЗП)

(Стосується усіх видів перевірок, крім перевірок, пов’язаних з виявленням неоформлених працівників та виплат зарплат «у конвертах»)

Вчинення дій, передбачених абзацом шостим ч. 2 ст. 265 КЗпП, при проведенні перевірки з питань виявлення порушень, зазначених в абзаці другому ч. 2 ст. 265 КЗпП (абз. 7 ч. 2 ст. 265 КЗпП)

Штраф 320000 грн. (100 МЗП)

(Стосується перевірок з питань виявлення неоформлених працівників або оформлених з порушенням законодавства та виплати зарплат «у конвертах»)

Відповідальність за недотримання мінімальних державних гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених окремими законами:

- юридичні та фізичні особи — підприємці, які використовують найману працю, несуть зазначену відповідальність відповідно до абз. 5 ч. 2 ст. 265 КЗпП у вигляді штрафу — у десятикратному розмірі МЗП (32000 грн),

- посадові особи підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності та фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю, — у вигляді штрафу від 50 до 100 нмдг (від 850 до 1700 грн) згідно з ч. 7 ст. 41 КУпАП.

Зміст гарантій, пільг та умов їх надання працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України

Працівники, призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації*, на особливий період, або прийнятими на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації (Ч. 3 та 4 ст. 119 КЗпП)**

Пільги та гарантії: збереження місця роботи, посади і СЗ

* військовослужбовці військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, призвані під час третьої черги часткової мобілізації відповідно до Указу Президента України від 14.01.2015 р. № 15, демобілізовані згідно з Указом Президента України від 26.09.2016 р. № 411/2016.

- військовослужбовці, які не виявили бажання продовжити службу за контрактом, звільнені до військового резерву.

** норми і положення ч. 3 ст. 119 КЗпП застосовуються у порядку та розмірах, встановлених КМУ, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевих бюджетів та бюджетів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Працівники, які під час проходження військової служби отримали поранення (інші ушкодження здоров’я) та перебувають на лікуванні у медичних закладах, а також потрапили у полон або визнані безвісно відсутніми, на строк до дня, наступного за днем їх взяття на військовий облік у районних (міських) військкоматах після їх звільнення з військової служби у разі закінчення ними лікування в медичних закладах незалежно від строку лікування, повернення з полону, появи їх після визнання безвісно відсутніми або до дня оголошення судом їх померлими Ч. 5 ст. 119 КЗпП

Пільги та гарантії: збереження місця роботи, посади і СЗ

Громадяни України, які проходять підготовку з військово-технічних спеціальностей з відривом від виробництва (на весь час підготовки, включаючи час проїзду) Ч. 1 та 2 ст. 13 Закону № 2232 «Про військовий обов’язок і військову службу»

Пільги та гарантії: збереження місця роботи, займаної посади та СЗ, компенсація витрат* по найму житла на період навчання, а також вартості проїзду

* Ці гарантії і компенсаційні виплати провадяться на користь громадян військовими комісаріатами, які направляють громадян для підготовки до військової служби за рахунок коштів Міноборони України та ін.

Громадяни України, які звільняються з роботи у зв’язку з призовом або прийняттям на військову службу Ч. 1 ст. 21 Закону № 2232 «Про військовий обов’язок і військову службу»

Пільги та гарантії: виплата вихідної допомоги в розмірі двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року

Громадяни України для виконання обов’язків, пов’язаних із взяттям на військовий облік, призовом, прийняттям на військову службу, а також особи, які направляються військкоматами на медогляд, лікування Ч. 2 ст. 21 Закону № 2232 «Про військовий обов’язок і військову службу»

Пільги та гарантії: звільнення від роботи на цей час із збереженням місця роботи, посади і СЗ

Військовозобов’язані, призвані на збори, та резервісти у військовому резерві (на весь період зборів та проходження служби у резерві) Ч. 11 ст. 29 Закону № 2232 «Про військовий обов’язок і військову службу»

Пільги та гарантії: збереження місця роботи, займаної посади та СЗ*

* Виплата СЗ військовозобов’язаним за весь період зборів та резервістам за час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, встановленому КМУ (ч. 13 ст. 29 Закону № 2232). Згідно з Порядком № 1644 виплата СЗ їм провадиться підприємствами, установами та організаціями, в яких працюють призвані на збори громадяни, з наступним відшкодуванням цих витрат за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті.

Військовозобов’язаний або резервіст, який захворів під час зборів і продовжує хворіти після їх закінчення Ч. 14 ст. 29 Закону № 2232

Пільги та гарантії: збереження місця роботи, посади, а з дня закінчення зборів, у разі тимчасової непрацездатності замість заробітної плати виплачується допомога по тимчасовій непрацездатності

Громадянин України, який проходить альтернативну службу Ст. 3 Закону № 1975 «Про альтернативну (невійськову» службу»

Пільги та гарантії: збереження попередньої роботи (посади), а в разі її відсутності — інша рівноцінна робота (посада). Переважне право на залишення на роботі у разі скорочення чисельності або штату працівників протягом двох років з дня звільнення зі служби Громадянин України, який проходить альтернативну службу Ч. 5 ст. 16 Закону № 1975 «Про альтернативну (невійськову) службу». Надання щорічної оплачуваної відпустки тривалістю 15 календарних днів. За перший рік служби — відпустка після відпрацьованих 11 календарних місяців.

Громадянин України, який проходить альтернативну службу Ч. 3 ст. 18 Закону № 1975.

Пільги та гарантії: Заборона дострокового розірвання трудового договору в односторонньому порядку.

Порушення інших вимог трудового законодавства (абз. 8 ч. 2 ст. 265 КЗпП), крім передбачених абзацами другим — сьомим ч. 2 ст. 265 КЗпП, санкція за які — 1 МЗП (3200 гривень), зокрема:

- необґрунтована відмова у прийнятті на роботу (вимоги щодо віку, рівня освіти, стану здоров’я працівника можуть встановлюватись законодавством України) Ст. 22 КЗпП;

- вимагання при прийнятті на роботу відомостей та документів, подання яких не передбачено законодавством Ст. 25 КЗпП;

- порушення обмежень спільної роботи родичів на підприємстві, в установі, організації в разі установлення таких обмежень власником Ст. 25-1 КЗпП;

- порушення вимог щодо випробування при прийнятті на роботу деяких категорій осіб Ст. 26, 28 КЗпП;

- порушення власником або уповноваженим ним органом обов’язку проінструктувати працівника і визначити йому робоче місце Ст. 29 КЗпП;

- порушення заборони вимагати виконання роботи, не обумовленої трудовим договором Ст. 31 КЗпП;

- переведення на іншу роботу без згоди працівника Ч. 1 ст. 32 КЗпП, ст. 33 КЗпП;

- недотримання двомісячного строку щодо повідомлення працівників про зміну істотних умов праці Ч. 3 ст. 32 КЗпП;

- порушення порядку розірвання трудового договору з підстав, передбачених трудовим законодавством Ст. 36, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 43-1 КЗпП

- порушення умов відсторонення від роботи Ст. 46 КЗпП

- порушення вимог щодо порядку вивільнення працівників Ст. 49-2 КЗпП

- недотримання норм тривалості робочого часу Ст. 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 59, 61, 62, 63, 64, 65 КЗпП

- порушення вимог щодо відпочинку працівників (ненадання перерв, вихідних днів, залучення до роботи в святкові та неробочі дні) Ст. 66, 67, 69, 70, 71,72 КЗпП

- ненадання перерв для обігріву і відпочинку деяким категоріям працівників за певних умов праці Ст. 168 КЗпП

- ненадання або порушення порядку надання відпусток Ст. 75, 76, 79, 80, 81 КЗпП

- виплата заробітної плати рідше двох разів на місяць* Ч. 1 ст. 115 КЗпП, ч. 1 ст. 24 Закону № 108 «Про оплату праці»

* У разі затримки виплати ЗП більше ніж на місяць (порушення встановлених строків виплати ЗП), правопорушення буде кваліфікуватися відповідно до абз. 3 ч. 2 ст. 265 КЗпП і застосовуватиметься штраф у розмірі 3 МЗП.

- невиплата компенсації працівникам щодо втрати частини грошових доходів у зв’язку з порушенням термінів їх виплати (Лист Мінсоцполітики від 19.05.2016 р. № 5548/4/4.3-ДП-16)

- непроведення коригування СЗ відповідно до Порядку № 100 (Відповідно до п. 10 Порядку у випадках підвищення тарифних ставок і посадових окладів ЗП та ін. виплати, що враховуються при обчисленні СЗ, за проміжок часу до підвищення коригуються на коефіцієнт їх підвищення. На госпрозрахункових підприємствах і в організаціях коригування заробітної плати та інших виплат провадиться з урахуванням їх фінансових можливостей (див. постанову ВСУ від 18.02.2015 р. у справі № 6-234цс14) Лист Мінсоцполітики від 16.08.2016 р. № 1143/13/84-16 (про відповідальність за непроведення коригування СЗ)

- недостовірний облік виконаної роботи та/або бухгалтерський облік витрат на оплату праці Ч. 2 ст. 30 Закону № 108 «Про оплату праці»

- порушення гарантій працівників при покладенні на них матеріальної відповідальності Розд. IX КЗпП

- порушення порядку притягнення працівників до дисциплінарної відповідальності Ст. 147-1, 148, 149 КЗпП

- непроведення обов’язкових медоглядів Ст. 169 КЗпП

- недотримання гарантій для працюючих інвалідів Ст. 172 КЗпП

- недотримання гарантій для працюючих жінок Розд. XII КЗпП

- недотримання гарантій для працюючих неповнолітніх громадян Розд. XIII КЗпП Звертаємо увагу, що в ст. 265 КЗпП не визначено строки давності для притягнення суб’єктів господарювання до відповідальності за порушення трудового законодавства. Відповідно до ч. 3 цієї статті штрафи, накладення яких передбачено ч. 2 ст. 265 КЗпП, є фінансовими санкціями і не належать до адміністративно-господарських санкцій, визначених гл. 27 ГКУ. Таким чином, на ці штрафи не поширюються вимоги щодо їх стягнення, встановлені ст. 270 ГКУ: застосування штрафів протягом 6 місяців з дня виявлення порушення, але не пізніше ніж через рік з дня порушення. Отже, посадові особи, уповноважені на здійснення контролю за додержанням законодавства про працю, мають право прийняти рішення про накладення штрафів, передбачених ч. 2 ст. 265 КЗпП, незалежно від дати вчинення правопорушення та/або дати його виявлення. Що стосується самого порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, то на сьогодні діє Порядок № 509, який визначає механізм накладення на суб’єктів господарювання та роботодавців штрафів посадовими особами Держпраці.

Звертаємо увагу, що за порушення вимог законодавства про працю передбачена також кримінальна відповідальність.

ВИКОРИСТАНІ ДОКУМЕНТИ ТА СКОРОЧЕННЯ:

КЗпП — Кодекс законів про працю України від 10.12.71 р.

КУпАП — Кодекс України про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р.

ГКУ — Господарський кодекс України від 16.01.2003 р.

Закон № 108 — Закон України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР.

Закон № 2232 — Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.92 р. № 2232-XII.

Закон № 1975 — Закон України «Про альтернативну (невійськову) службу» від 12.12.91 р. № 1975-XII.

Закон № 3543 — Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21.10.93 р. № 3543-XII.

Порядок № 509 — Порядок накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, затверджений постановою КМУ від 17.07.2013 р. № 509.

Порядок № 100 — Порядок обчислення середньої заробітної плати, затверджений постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100.

Порядок № 1644 — Порядок і розміри грошового забезпечення та заохочення військовозобов’язаних та резервістів, грошової виплати резервістам, затверджений постановою КМУ від 23.11. 2006 р. № 1644.

КМУ — Кабінет Міністрів України

МЗП — мінімальна заробітна плата

ЗП — заробітна плата

СЗ — середній заробіток

 

Управлінням соціального захисту населення у вересні 2017 року проведено повідомну реєстрацію змін та доповнень до колективних договорів:

  • ДП «Станично-Луганське досвідне лісомисливське господарство»

реєстраційний № 76 від 13.09.2017 р;

  • КП «Теплосервіс Станично-Луганського району»

реєстраційний № 77 від 29.09.2017 р.