Прес-центр27 липня 2018, 17:07

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі-України

Шановні земляки!

У ці дні чисельна християнська спільнота Луганщини разом з усією Україною відзначає знаменну дату – 1030 років від дня, коли київський князь Володимир Великий охрестив Русь.

Сьогодні історична справедливість відновлюється – ми стоїмо на порозі отримання Томосу про автокефалію. Створення Єдиної помісної церкви має об’єднати, а не розколоти країну. Це питання національної безпеки та незалежності.

Українська державність має глибоке християнське коріння. Ми повинні знати свою тисячолітню історію та усвідомлювати важливість християнських цінностей у духовному становленні української нації.

Любов і турбота, милосердя і прощення, повага до старших і родинність – головний життєвий дороговказ, який отримали наші пращури і передали як найдорожчий спадок. Сьогодні ми проходимо справжнє випробування на духовну зрілість, людяність і доброту.

Звертаюся до вірян з проханням помолитися за здоров’я захисників України, які боронять нашу священну землю, і запалити свічку за упокій душ тих, чиє життя забрала війна.

Нехай щира молитва про мир в Україні долине в Небеса!

Бажаю вам злагоди й добробуту, миру в душі та над головою!

 

З повагою

голова Луганської обласної державної адміністрації –

керівник обласної військово-цивільної адміністрації                   Юрій Гарбуз