Прес-центр23 вересня 2021, 17:09

Приймальні відділення проєкту «Велике будівництво» оснащуються сучасними КТ, рентгенами та УЗД

У рамках реалізації проєкту «Велике будівництво» за ініціативи Президента України в Луганській області завершено ремонтно-будівельні роботи у приймальних відділеннях п’ятьох опорних лікарень. Загальний обсяг фінансування склав 40 млн грн з держбюджету.
За рахунок коштів з держбюджету ДП «Медичні закупівлі України» було придбано п’ять комп’ютерних томографічних систем для всіх відкритих відділень невідкладної медичної допомоги, з них два апарати на 16 зрізів для Старобільської багатопрофільної лікарні, Біловодської багатопрофільної лікарні, один апарат на 32 зрізи для Сватівської багатопрофільної лікарні, два апарати на 64 зрізи для лікарень інтенсивного лікування ІІ рівня – Лисичанська багатопрофільна лікарня та Рубіжанська центральна міська лікарня.
На даний момент всі апарати вже змонтовані, втім лисичанська лікарня отримає чекає на отримання ліцензії на експлуатацію томографа після 29 вересня.
Також за кошти держсубвенції придбано рентгенографічні апарати для Сватівської та Рубіжанської лікарень. Апарати змонтовано та введено в експлуатацію.
Придбано та введено в експлуатацію три апарати УЗД для Біловодської, Сватівської та Рубіжанської лікарень.
Крім того, очікується централізоване постачання через МОЗ України стаціонарної рентгенівської ангіографічної системи для Лисичанської лікарні та систем ендоскопічних досліджень.