Прес-центр27 листопада 2018, 14:11

Про роботу страхового експерта з охорони праці

Станично-Луганське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області інформує:

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» одним із головних завдань Фонду соціального страхування України (далі – Фонд), його робочих органів та їх відділень є проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю застрахованих, викликаних умовами праці.

У відділеннях управлінь виконавчої дирекції Фонду виконання цих функцій покладається на страхового експерта з охорони праці відділення. Максимального ефекту від проведення профілактичних заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, можливо досягти шляхом допомоги роботодавцям у створенні безпечних умов праці.

Всебічну допомогу роботодавцям у створенні безпечних умов праці на робочому місці у кожному структурному підрозділі страховий експерт з охорони праці відділення здійснює через проведення семінарів, нарад, конкурсів, тематичних зустрічей із колективами підприємств з питань охорони праці. Під час проведення вищезазначених заходів особлива увага приділяється вдосконаленню та впровадженню системи управління охороною праці, обов'язково обговорюється позитивний досвід підприємств з питань охорони праці, методи та форми проведення навчання працівників безпечному виконанню робіт на робочому місці, особливостям ведення безпечних робіт у конкретну пору року, організації безпечного та безаварійного проведення робіт із підвищеною небезпекою через участь у роботах комісій з перевірки знань з охорони праці працівників підприємств, активну участь в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на підприємствах страхувальників, надання консультацій з питань охорони праці. Консультації дають можливість інформувати і надавати роз’яснення керівникам підприємств, фізичним особам, які використовують найману працю, про основні вимоги законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці, акцентувати увагу на необхідності розроблення і впровадження ефективної системи управління охороною праці, інформують про функції і завдання цієї системи, про необхідність розроблення основних актів з охорони праці, що повинні діяти на підприємстві.

Профілактична робота з пропаганди безпечних умов праці також проводиться страховим експертом з охорони праці відділення через індивідуальну роботу із роботодавцями та відповідними спеціалістами з охорони праці підприємств. Особисте спілкування надає можливість визначити проблеми у напрямі зі створення безпечних умов праці та шляхи їх вирішення.

Страховий експерт з охорони праці відділення управління і надалі докладатиме максимум зусиль для збереження здоров'я та життя працівників підприємств, а також буде надійним партнером роботодавців в організації на підприємствах безпечного виробничого середовища, безпеки та гігієни праці на належному рівні.

 

 

 

 

Страховий експерт з охорони праці

Станично - Луганському відділення

управління виконавчої дирекції Фонду

соціального страхування України у

Луганської області Є.І. Бутко