Прес-центр28 квітня 2021, 14:04

Проєкт «Велике будівництво» надав роботу для 300 мешканців Луганщини

«Велике будівництво» створює нові робочі місця для мешканців Луганщини. Національна програма забезпечує роботу та гідну зарплату. Фірми-підрядники створюють нові робочі місця та залучають до цього місцеве населення, всього працевлаштовані 300 мешканців Луганської області.

Підрядники, які працюють в Луганській області в рамках проекту на місцях проведення робіт, намагаються залучити місцевих мешканців. Податки від заробітної плати робітників залишаються тут, на Луганщині, отже це сприяє соціальному розвитку території.

«Успішна історія залучення місцевих мешканців розпочалася ще в минулому році, коли будували маршрут «Станиця Луганська – Сєвєродонецьк», тоді, у 2020 році всіма підрядниками були працевлаштовані 250 осіб. Станом на 28 квітня 2021 року «Велике Будівництво» надало роботу для 300 мешканців Луганщини. І це не кінець, адже у цьому році «Велике будівництво» набирає обертів», – про це повідомив  начальник відділу якості та технічного контролю і нових технологій Служби автомобільних доріг у Луганській області  В’ячеслав Булатов.

Люди, які знайшли роботу цьогоріч, постійно мешкають у Сватівському, Сєвєродонецькому, Старобільському, Щастинському районах, Лисичанську, Кремінній, Сватовому та в інших населених пунктах Луганщини.

Цікава деталь значна кількість працевлаштованих робітників – працюють вже другий рік, а це свідчить про те, що «Велике будівництво» дає не тільки роботу, а й гідну зарплату. Окрім того, робітники на об’єктах забезпечені гарячим харчуванням.

ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» працевлаштував 160 мешканців Луганської області. Фірма-підрядник працює за маршрутом «Старобільськ – Мілове», дві ділянки автомобільної дороги Н-26  загальною протяжністю 70 кілометрів. Роботи проводяться на ділянках від Євсуга до Біловодська та Біловодська до Мілового.

ТОВ «Автомагістраль-Південь» працевлаштувало 20 робітників. Нині компанія проводить поточний середній ремонт автомобільної дороги Т-13-02 (КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут) на ділянці між Лисичанськом та Бахмутом.

Генпідрядник ТОВ «Ростдорстрой» (разом з іншими субпідрядниками) залучив до роботи 90 робітників з Луганщини. Вони задіяні на дорозі Н-21 (Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк) від Старобільська до Новоайдару, а також на інших об’єктах. 

Підприємством ТОВ «БК ЄВРОДОР» працевлаштовані 15 мешканців Луганщини. Нині на дорозі Н-26 підприємством ТОВ «БК ЄВРОДОР» виконуються роботи на ділянці протяжністю 8 кілометрів, що розпочинається за населеним пунктом Містки в сторону Старобільська.

У рамках проєкту «Велике будівництво» активно ведеться ремонт мостів та штучних споруд. І тут також працюють мешканці Луганської області, які знайшли роботу. ТОВ "УКРБУД-ПРОЕКТ-РЕКОНСТРУКЦІЯ" працевлаштувало 15 мешканців Луганської області. Серед них – мешканці Лисичанська та навколишніх населених пунктів. Робітники, які знайшли роботу мають відповідний досвід (арматурники, бетонники, промислові будівельники). Наразі вони працюють  на трьох об’єктах на дорозі Р-66 (КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ). Йдеться про капітальний ремонт мосту через річку Біленька на км 188+578 (населений пункт Гірське), шляхопроводу через залізницю на км 192+862, мосту на км 182+933. Орієнтовна дата закінчення робіт на всіх трьох об’єктах – наприкінці червня – на початку липня.

Якщо вам, або вашим близьким потрібна робота – звертайтеся до центрів зайнятості на містах, або безпосередньо до підрядників.

Шукайте роботу також на сайті Дороги та Робота (https://www.robota.ukravtodor.gov.ua/)

За інформацією прес-служби Служби автомобільних доріг у Луганській області.