Прес-центр13 травня 2020, 11:05

Протиепідемічні заходи першого етапу зняття карантинних обмежень.

Станично-Луганське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області у зв’язку зі зняттям перших карантинних обмежень згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 04.05.2020 № 343 зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» повідомляє, що з 11 травня 2020 року дозволена діяльність закладів торгівельного та побутового обслуговування населення:

  • Магазини продовольчі (крім ринків) та непродовольчі;

  • Заклади громадського харчування, а саме літні майданчики, та на винос;

  • Салони красоти та перукарні, стоматологія;

  • Заклади побутового обслуговування.

З 01.05.2020 на території України було дозволено працювати агропродовольчим ринкам за умови неухильного виконання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби СОVID-19 при здійсненні торгівлі на агропродовольчих ринках відповідно до ПОСТАНОВИ ГОЛОВНОГО ДЕРЖАВНОГО САНІТАРНОГО ЛІКАРЯ УКРАЇНИ № 14 від 27.04.2020.

Наголошуємо, що на території Станично-Луганського району немає жодного зареєстрованого агропродовольчого ринку, а є лише торгівельні ряди, робота яких не дозволена в умовах карантину.

Також звертаємо Вашу увагу, що робота дозволених видів діяльності можлива за умов дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, які визначені ПОСТАНОВАМИ ГОЛОВНОГО ДЕРЖАВНОГО САНІТАРНОГО ЛІКАРЯ УКРАЇНИ:

  1. Постанова №15 від 09.05.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в закладах стаціонарної психіатричної допомоги, медико-соціального та соціального захисту населення в період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

  2. Постанова №16 від 09.05.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при здійсненні дозволених видів діяльності, які передбачають приймання відвідувачів у офісних приміщеннях в період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

  3. Постанова №17 від 09.05.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

  4. Постанова №18 від 09.05.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів громадського харчування на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

  5. Постанова №19 від 09.05.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні стаматологічної допомоги на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

  6. Постанова №20 від 09.05.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в перукарнях та салонах краси на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Відповідальність за виконання вищезазначених Постанов покладена на суб’єктів господарювання та на керівників підприємств, що здійснюють таку діяльність та повинні дотримуватись наступних заходів: проведення температурного скринінгу працівників, використання засобів індивідуального захисту працівниками та відвідувачами, проведення своєчасної санітарної обробки робочих місць та дотримання пропускного режиму на об’єктах.

ВКОТРЕ ЗВЕРТАЄМОСЬ ДО ЖИТЕЛІВ РАЙОНУ З ПРОХАННЯМ НЕУХИЛЬНО ДОТРИМУВАТИСЯ ПРАВИЛ КАРАНТИНУ ТА ДБАТИ ПРО ОСОБИСТУ ГІГІЄНУ.

БЕРЕЖЕМО СЕБЕ ТА НАВКОЛИШНІХ!