Прес-центр13 лютого 2020, 09:02

Робота комісії (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

03.02.2020 року, за участю фахівців Станично-Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області, а саме: начальника відділу страхових виплат та матеріального забезпечення Кіріченко І.І., головного спеціаліста перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності Поливоди О.М., головного спеціаліста медичних та соціальних послуг Ізваріної М.Л. у приміщені комунального закладу Станично-Луганського районного будинку культури відбувся семінар-навчання з представниками та головами комісій (уповноваженими) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності сільських, селищних рад та військово-цивільних адміністрацій району на тему: «Робота комісії (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності», на якому були розглянуті такі питання:

- порядок оформлення листків непрацездатності;

- обґрунтованість видачі та продовження листків непрацездатності;

- шляхи зниження рівня захворюваності застрахованих осіб.

У заході взяли участь представники Станично-Луганської селищної ради, Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області, Теплівської сільської ради, Валуйської сільської ради, Комишненської сільської ради, Військово-цивільної адміністрації сіл Нижня Вільхова, Верхня Вільхова, Малинове, Плотина та Пшеничне Станично-Луганського району Луганської області.

Метою проведення семінару-навчання стало забезпечення прав працівників на отримання відповідного матеріального забезпечення в разі тимчасової непрацездатності та недопущення неправомірних витрат страхувальниками коштів Фонду, організація співпраці комісій (уповноважених) із соціального страхування зі спеціалістами Станично-Луганського відділення управління.

Учасникам семінару надані роз’яснення щодо прав, обов’язків, повноважень та організації роботи комісії (уповноваженого) із соціального страхування. Особливу увагу приділено функціям комісії (уповноваженого) із соціального страхування та питанням, які вона має контролювати. Акцентовано увагу на тому, що комісія (уповноважений) із соціального страхування повинна перевіряти правильність заповнення листка непрацездатності.

Також учасникам семінару роз’яснено права застрахованих осіб щодо продовження лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Усі учасники семінару взяли активну участь в обговоренні питань, що виникають в роботі комісій, та отримали вичерпні відповіді згідно із чинним законодавством.