Прес-центр18 вересня 2017, 11:09

Розробка та впровадження системи управління охороною праці на підприємстві.

Наказом Мінпраці від 22.10.2001 р. № 432 затверджена Концепція управління охороною праці, яка виз­начає, що управління охороною праці — це підготовка, прийняття та реалізація правових, організаційних, науково-технічних, санітарно-гігієніч­них, соціально-економічних та лі­кувально-профілактичних заходів, спрямованих на збереження життя, здоров'я та працездатності людини в процесі трудової діяльності.

Відповідно до ст. 13 Закону України «Про охорону праці» ро­ботодавець повинен забезпечити функціонування системи управління охороною праці (СУОП). Він очолює роботу з управління охороною праці та несе безпосередню відповідальність за її функціонуван­ня в цілому на підприємстві.

СУОП, як підсистема загальної системи управління виробництвом, повинна передбачати такі функції:

 організацію і координацію робіт (обов'язки, відпові­дальність, повноваження керівників різного рівня, осіб, які виконують та перевіряють виконання роботи);

 облік, аналіз та оцінка ризиків;

 планування показників стану умов та безпеки праці;

 контроль планових показників та аудит всієї системи;

 коригування, запобігання та можливість адаптації до обставин, які змінюються;

 заохочення працівників за активну участь та ініціати­ву щодо здійснення заходів з підвищення рівня безпеки та поліпшення умов праці.

Завдяки цій системі повинні забезпечуватися вирішен­ня таких основних завдань:

 професійний добір працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки з урахуванням стану їхнього здо­ров'я та психофізіологічних показників;

 навчання та пропаганда з охорони праці;

 безпека обладнання;

 безпека виробничих процесів;

 безпека будівель та споруд;

 забезпечення нормативних санітарно-гігіє­нічних умов праці;

 наявність засобів індивідуального захисту (ЗІЗ);

 оптимальні режими праці та відпочинку;

 лікувально-профілактичне обслуговування працюючих;

 санітарно-побутове обслуговування.

Щоб ця система діяла, необхідно запровадити відповідний нормативно-правовий акт, який би регулював усі питан­ня, пов'язані з підготовкою, прийняттям та реалізацією управлінських рішень. При цьому треба пам'ятати, що СУОП є складовою загальної системи управління ви­робництвом і спря­мована на створення оптимальних умов праці.

Враховуючи те, що Закон України «Про охорону праці» поширюється на всіх юри­дичних та фізичних осіб (далі — підприємства), які вико­ристовують найману працю, незалежно від того, працює на підприємстві 5 чи 1000 осіб, роботодавець зобов'яза­ний забезпечити виконання всіх завдань, передбачених статтею 13 Закону України «Про охорону праці» .

У зв'язку з тим, що роботодавець несе безпосередню відповідальність за стан умов та безпеки праці, для офі­ційного розподілу обов'язків, прав та відповідальності в галузі охорони праці між усіма учасниками виробничого процесу необхідно призначити посадових осіб, які повин­ні забезпечити вирішення конкретних питань охорони праці. Якщо у підпорядкуванні роботодавця є інженерно-технічні працівники, то у їхніх посадових інструкціях по­винні бути відображені обов'язки, права і відповідальність за виконання покладених на них функцій з охорони праці.

Крім того, необхідно визначити порядок взаємодії всіх осіб, які беруть участь в управлінні виробництвом, а та­кож порядок підготовки, прийняття та реалізації управлін­ських рішень (накази, розпорядження, приписи тощо).

При цьому треба врахувати, що очолює роботу з уп­равління охороною праці та несе безпосередню відпо­відальність за її функціонування в цілому на підприємстві роботодавець (керівник підприємства), а у цехах, служ­бах, на дільницях — керівники відповідних підрозділів і служб, відповідальні за стан умов та безпеку праці у підпорядкованих їм підрозділах.

Організаційно-методичне керівництво діяльністю структурних підрозділів та функціональних служб з охо­рони праці, підготовку управлінських рішень та контроль за їх реалізацією повинна здійснювати служба охорони праці. Порядок взаємодії осіб, які беруть участь в управлін­ні охороною праці, повинен забезпечувати виконання основних завдань СУОП.

Рекомендації щодо побудови системи управління охороною праці на виробництві, затверджені наказом МНС від 27.06.2006 № 398 (далі - Рекомендації). Вони висувають мінімальні вимоги до заходів суб'єкта господарювання по забезпеченню безпечних і здорових умов праці найманих робітників. Рекомендації стосуються всіх суб'єктів господарювання, що використовують найману працю. Опираючись на рекомендації, суб'єкт господарювання розробляє і затверджує відповідне Положення (з урахуванням виду діяльності і специфіки виробництва).

За консультаціями з цих питань звертайтесь до Станично – Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України за адресою: смт. Станиця Луганська, вул. Горького, 2б. тел. 3-13-97.

 

Завідувач сектору профілактики виробничого

травматизму - страховий експерт

з охорони праці Станично - Луганського

відділення управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України

у Луганській області Є.І. Бутко