Прес-центр27 березня 2020, 08:03

«Рубіжанська міська лікарня повністю задовольняє потреби першої хвилі захворюваності на COVID-19», – відбулось перше засідання Штабу з ліквідації наслідків НС

«Ситуація в області цілком контрольована: один хворий та вісім пацієнтів з підозрою на COVID-19. Рубіжанська міська лікарня повністю забезпечує потребу у койко-місцях на першу хвилю захворюваності, на протидію другій – залучимо ще три базові лікарні (у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ та  Старобільськ), на третю – мобілізуємо усі вільні ліжка у медичних закладах області. І тільки, якщо й цього не вистачить, будемо розгортати мобільні шпиталі. Ми маємо бути готові до швидкого поширення інфекції», – прокоментувала засідання Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації у Луганській області заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко.

26 березня робоча група Штабу оглянула чотири об’єкти, які можуть бути пристосовані для розміщення людей у разі загострення ситуації. Крім того, до системи централізованого теплопостачання та електрики підключено санаторій-профілакторій «Привілля», визначений як база обсервації контактних осіб. Також був опрацьований алгоритм дій у разі розміщення у  санаторії людей: від харчування до утилізації відходів життєдіяльності.

Крім того, обговорено питання облаштування карантинних постів. Члени штабу погодились, що знезаражуючі заходи доцільно проводити лише на трьох з восьми блок-постів. До бригад-дезінфекторів обов’язково повинні входити працівники Нацполіції, МОЗ та ДСНС.

Заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов, член Штабу, поінформував про проведення дезінфекції приміщень, у яких  мешкають люди, ізольовані за підозрою на коронавірус.

Нагадаємо: з 25 березня розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 243 у Луганській області встановлено режим надзвичайної ситуації регіонального рівня у зв’язку із загрозою, пов’язаною із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 та необхідністю посилення профілактичних заходів.