Прес-центр5 травня 2018, 18:05

Рятувальники Луганщини отримали новий пожежний автомобіль

5 травня в рамках робочої поїздки на Луганщину міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та Голова ДСНС Микола Чечоткін вручили рятувальникам області новий пожежний автомобіль.

Відтепер на озброєнні співробітників Станично-Луганського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України у Луганській області знаходиться сучасна автоцистерна на базі шасі МАЗ. Як повідомляє прес-служба ДСНС України, автомобіль був придбаний Держслужбою з надзвичайних ситуацій за рахунок бюджетної програми КПКВ 1006090 «Придбання пожежної та іншої спеціальної техніки вітчизняного виробництва.

Нове авто призначене для пожежогасіння, проведення рятувальних робіт, доставки вогнегасних речовин та особового складу до місця ліквідації надзвичайної події і оснащене 78-ма одиницями пожежно-технічного та аврійно-рятувального обладнання.

Церемонія передачі автоцистерни для рятувальників відбулася в рамках відкриття керівництвом МВС нового поліцейського відділку у Станиці Луганській. Під час цього заходу голова відомства зазначив, що покладається на поліцейські сили, сили Нацгвардії та ДСНС, адже саме вони повинні забезпечити порядок і підвищити якість життя людей.

Зазначимо, що у Луганській області діє Регіональна цільова програма розвитку оборонно-правоохоронної сфери та цивільного захисту населення на 2016-2019 роки. Відповідно до якої у 2016-2017 роках із обласного бюджету було профінансовано правоохоронні органи на загальну суму 56 млн грн, з них 19,5 млн грн – на Головне управління ДСНС в Луганській області. У рамках реалізації програми, на 2018-2019 рр. заплановано виділити на правоохоронні органи 80,7 млн грн, з них 30,3 млн грн – на ГУ ДСНС.