Прес-центр5 травня 2018, 14:05

Рятувальники навчали школярів користуватись вогнегасником

Кожен з нас має знати як та за допомогою чого чинити опір вогню до прибуття Служби порятунку. Найефективнішим «приборкувачем» вогню на початковій стадії є вогнегасник. На початковій стадії за допомогою вогнегасника можна врятувати життя та майно, але він не є ефективним при гасінні масштабних пожеж.

Саме методична рекомендація про необхідність вміло та ефективно користуватися вогнегасником була надана педагогічному колективу та учням всіх вікових категорій Петропавлівської загальноосвітньої школи №1 Станично-Луганського району. Рятувальники розповіли, що вогнегасники бувають: пінні – для гасіння горючих рідин (бензин, лак, фарбів) та твердих матеріалів на площі не більше 1 кв.м.; порошкові – для гасіння легкозаймистих рідин, пластмас, електроустановок які знаходяться під напругою до 1000 Вольт; вуглекіслотні – для гасіння різноманітних речовин, предметів, електроустановок, рідин тощо.

Крім того для гасіння пожежі необхідно: піднести вогнегасник на мінімально можливу безпечну від полум`я відстань, враховуючи, що довжина струї вогнегасник – 3 м.; зірвати пломбу на вогнегаснику (на запорно-пусковому пристрої); зірвати запобіжне кільце; направити насадку на місце горіння; зачекати 3-5 с. для приведення вогнегасника у готовність; гасити пожежу. А після використання порошкового вогнегасника обов’язково провітрити приміщення.