Прес-центр6 листопада 2018, 08:11

СБУ блокувала масштабне виробництво та збут контрафактної підакцизної продукції у районі проведення ООС

Співробітники СБ України, залучені до проведення операції Об’єднаних сил, спільно з Державною фіскальною службою блокували нелегальне виробництво та збут контрафактних алкогольних напоїв.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники налагодили у Київській та Донецькій областях масштабне виробництво фальсифікованої алкогольної продукції. Готовий товар під виглядом відомих брендів вони постачали через недержавні поштові сервіси до різних регіонів України, у тому числі, до району проведення операції Об'єднаних сил. За попередніми оцінками, «прибуток» зловмисників становив щотижня приблизно двісті тисяч гривень.

Під час санкційованих обшуків за місцями виробництва фальсифікату правоохоронці вилучили спирт, хімічні домішки, тару та обладнання для виготовлення контрафактного алкоголю на загальну суму майже один мільйон гривень.

Аналогічний факт правоохоронці виявили у вересні цього року в Станично-Луганському районі. Співробітники СБ України та фіскальної служби встановили, що місцевий мешканець збував спирт російського виробництва жителям населених пунктів неподалік від лінії розмежування. При обшуку в нього вилучено близько 300 літрів спирту. Наразі відпрацьовуються версії його контрабандного завезення з РФ та постачання з тимчасово окупованої території Луганської області.

За обома виявленими фактами розпочато кримінальні провадження за ст.204 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

 

Прес-служба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях