Прес-центр4 лютого 2020, 16:02

Сергій Гайдай: головна вимога Президента – швидкість прийняття рішень

Прес-конференція голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая відбулася сьогодні, 4 лютого, в Сєвєродонецьку.

«Головна вимога Президента – швидкість прийняття рішень. Теж саме я вимагаю від своїх підлеглих. Важко швидко змінити систему, донести своє бачення роботи. Але багато напрямів, які нам потрібно реалізувати, вже в процесі», – розпочав спілкування з журналістами очільник Луганщини.

Серед таких напрямів – відновлення автошляхів. Так, у цьому році буде зроблено капітальний ремонт дороги від Сєвєродонецька до Станиці Луганської, де одна з тендерних умов – 5-річна гарантія.

«Це автосполучення стратегічно важливе не лише в економічному плані, а й на шляху встановлення миру. Коли отруєні пропагандою люди, які проживають на тимчасово непідконтрольній території, приїздять до нас і бачать розвиток населених пунктів й інфраструктури – їхня свідомість поступово змінюється», – наголосив Сергій Гайдай.

Також будуть відремонтовані дороги, які зв’язують Сєвєродонецьк, Сватове та Старобільськ, а також сполучення між Сєвєродонецьком та Золотим. Це те, що стосується автосполучень державного значення.

До речі, при ймовірному відкритті КПВВ «Золоте» там буде розширено ділянку дороги на 2 м для уникнення заторів. Крім того, вже знайдена ділянка землі біля КПВВ для побудови сервісної зони для людей.

Щодо відновлення доріг, які перебувають на балансі області, Сергій Гайдай повідомив, що після затвердження в Києві відповідного переліку ремонтів, цей документ буде розміщено на сайті облдержадміністрації.