Прес-центр29 серпня 2019, 13:08

Шановні мешканці та гості Станично-Луганського району! Шановні родини загиблих воїнів!

На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві указом Президента України встановлено День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який з цього року відзначатимуть щорічно 29 серпня.
Як відомо, 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти. 
Давайте разом зробимо все можливе, щоб зупинити агресію Росії та повернути в країну мир. А для цього необхідно єднання громадян України задля зупинення агресора. Приклад такої єдності - військові, добровольці та волонтери: завдяки їхнім рішучості, братерству та жертовності ворог не зміг здійснити свої плани.
Ми прагнемо бачити Україну без війни, Україну без горя, втрат та сліз… Країну, за майбутнє якої наші сини віддали найцінніше - своє життя. Україну, де своїх героїв пам’ятають та вшановують військових.
Вічна пам'ять загиблим...
Слава Україні! Героям Слава!

Голова райдержадміністрації Юрій ЗОЛКІН
Голова районної ради Віктор МЯГКИЙ