Прес-центр18 березня 2020, 13:03

Щодо введення додаткових тимчасових обмежень перетину лінії розмежування

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з 00.00 16 березня до 3 квітня 2020 року вводяться додаткові тимчасові обмеження на перетин лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями у Донецькій та Луганській областях.

З вищевказаного часу буде припинено пропуск з тимчасово окупованих територій осіб, які не мають постійної реєстрації місця проживання на підконтрольній Уряду України території, а також іноземців та осіб без громадянства, які не мають постійної реєстрації місця проживання на підконтрольній Уряду України території. При цьому пропуск вказаної категорії осіб у зворотному напрямку здійснюватиметься без обмежень.

Водночас, припиняється пропуск осіб з постійною реєстрацією місця проживання на підконтрольній Уряду України території, в тому числі іноземців та осіб без громадянства, які мають постійну реєстрацію місця проживання на підконтрольній уряду України території через лінію розмежування на тимчасово окуповані території. В зворотному напрямку пропуск даних осіб відбуватиметься без обмежень.

Командування Об’єднаних сил застосовує людяний підхід до кожної конкретної ситуації. Тому особи у яких через форс-мажорні обставини виникла необхідність перетнути лінію розмежування прибувають в КПВВ з відповідними підтверджуючими документами (за їх наявності). Після проведення заходів контролю, в тому числі скринінгу температури та огляду медичним працівником, представники ДПСУ будуть надавати Командувачу об’єднаних сил пропозиції щодо пропуску (або не пропуску) таких осіб. Відповідно враховуючи всі обставини Командувачем ОС буде прийнято відповідне рішення.

Крім того, повідомляємо, що довідка ВПО не містить даних щодо постійної реєстрації місця проживання тому не є підставою для перетину лінії розмежування в період дії додаткових обмежень.

Прес – служба

Лисичанського прикордонного загону