Прес-центр2 грудня 2020, 15:12

Школярі, яким виповнилося 14 років мають своєчасно звернутись для оформлення паспорта громадянина України

Особи, яким виповнилося 14 років та хочуть вступати у середні спеціальні навчальні заклади, мають обов'язок подбати про своєчасне оформлення першого паспорта громадянина України у вигляді ID-картки, оскільки при вступі необхідно пред’явити оригінал документа, що посвідчує особу.

Паспорт, який оформлюється вперше, видається через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети, послуга надається безкоштовно.

Також надається комплексна послуга для підлітків ID-14. Особи віком від 14 до 18 років під час оформлення паспорта громадянина України вперше за їх бажанням можуть одночасно зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Власники ID-карток матимуть можливість отримати цифровий документ у мобільний додаток ДІЯ. За допомогою паспорта в смартфоні, є можливість пересуватися країною, ідентифікувати особистість у державних установах, отримувати посилки (і ще багато життєвих ситуацій).

Чекаємо Вас у Станично-Луганському районному відділі міграційної служби за адресою: смт Станиця Луганська, вул. Барбашова, буд. 38.