Прес-центр23 жовтня 2017, 15:10

Співпраця з роботодавцями – основний пріоритет служби зайнятості

Одним із першочергових завдань Станично-Луганського районного центру зайнятості є досягнення високого рівня співпраці з роботодавцями, що передбачає розуміння та наполегливу роботу над якіснішим задоволенням їх потреб. 
19 жовтня 2017 року Станично-Луганський районний центр зайнятості організував та провів семінар з роботодавцями на тему: «Особливості співпраці роботодавців зі службою зайнятості. Підведення підсумків проведеної роботи центру зайнятості. Презентація навчального закладу ДНЗ «Луганський обласний центр ПТО ДСЗ». Презентація проекту «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», який впроваджується Всеукраїнським жіночим фондом та Програми по наданню підтримки підприємницької діяльності для постраждалих від конфлікту, яка впроваджується Норвезькою радою у справах біженців».


До участі в заході було запрошено 35 осіб: представники ДНЗ «Луганський обласний центр ПТО ДСЗ», Всеукраїнського жіночого фонду, Норвезької ради у справах біженців та роботодавці району.
Із вступним словом до учасників семінару звернулась директор центру зайнятості Валика О.О., яка ознайомила присутніх із ситуацією, що склалася на місцевому ринку праці. Також вона наголосила, що однією з найважливіших ланок ефективної роботи служби зайнятості є налагодження тісної співпраці з роботодавцями та соціальними партнерами, оскільки це — найважливіша передумова якісного вирішення одного із завдань центру зайнятості — сприяння працевлаштуванню безробітних осіб.
Спеціалісти центру зайнятості проінформували учасників заходу про комплекс послуг служби зайнятості для роботодавців, зокрема щодо здійснення роботодавцям компенсації витрат на оплату праці працевлаштованих безробітних з числа переселенців, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, можливості організації навчання в центрах професійно-технічної освіти служби зайнятості, перенавчання та підвищення кваліфікації на замовлення роботодавців.
Далі мав слово директор навчального закладу ДЦЗ «Луганський обласний центр професійно-технічного освіти Державної служби зайнятості» Назаров Є.І., який проінформував присутніх про підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації за ліцензованими професіями. Також Назаров Є.І. розповів про короткотермінові курси цільового призначення та навчання під замовлення роботодавця.


Також на семінарі прийняв участь голова громадської організації «Сєвєродонецька молодіжна рада», який презентував проект «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», який впроваджується Всеукраїнським жіночим фондом. Даний проект працюватиме в Луганській області протягом 2018 року та забезпечить умови для створення бізнесу силами ВПО та представників місцевих громад, сприятиме переміщенню бізнесу із зони АТО та надаватиме консультаційну та експертну підтримку підприємницьким ініціативам в області, які будуть спрямовані на вирішення проблем працевлаштування ВПО, жінок, осіб з інвалідністю та ін.
На семінарі виступила бізнес юрист Норвезької ради у справах біженців – Кузьменко Н., яка розповіла про програму по наданню підтримки підприємницької діяльності для постраждалих від конфлікту, яка впроваджується Норвезькою радою у справах біженців, а також про надання безкоштовної юридичної допомоги для тих ВПО, хто планує організувати свій бізнес або чий бізнес постраждав в ході конфлікту. Бенефіціарами безкоштовної юридичної допомоги, також, можуть бути і підприємці приймаючої громади, чий бізнес постраждав від конфлікту.
По закінченню семінару учасники заходу обмінялись думками щодо поточного стану справ та погодили спільні кроки подальшої співпраці.