Прес-центр10 серпня 2018, 13:08

Станично-Луганська ОДПІ ГУ ДФС у Луганській області інформує

  • Станичани до держбюджету перерахували більше 6,6 млн. гривень військового збору

  • УВАГА! Сплачуємо податки на нові бюджетні рахунки

  • Проведення особистого прийому у органах ДФС

 

 

Станичани до держбюджету перерахували більше 6,6 млн. гривень військового збору

 

Як повідомив керівник Станично-Луганської ОДПІ Сергій Калінін, платники Станично-Луганської ОДПІ за 7 місяців сплатили 6 млн. 654 тис. грн. військового збору.

«Сплата військового збору – це внесок громадян в підтримання української армії та миру в нашій країні, - підкреслив Сергій Вікторович. Тому ми звертаємося до усіх роботодавців району, які виплачують своїм працівникам неофіційну заробітну плату і таким чином не сплачують і військовий збір, своєчасно і в повному обсязі сплачувати відрахування з реальних заробітків працівників».

Станично-Луганська ОДПІ

 

УВАГА! Сплачуємо податки на нові бюджетні рахунки

 

У Станично-Луганській ОДПІ нагадують. Змінено реквізити бюджетних рахунків для сплати податків, зборів та обов’язкових платежів.

Нові рахунки діють з 2 липня 2018 року.

З оновленими рахунками можна ознайомитися в Центрах обслуговування платників за місцем обліку та на субсайті Головного управління ДФС у Луганській області у банері «Бюджетні рахунки» або за посиланням: http://lg.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/

Станично-Луганська ОДПІ

 

Проведення особистого прийому у органах ДФС

 

Станично-Луганська ОДПІ нагадує, що відповідно до п. 1 розд. VI Порядку розгляду звернень та організації особистого прийому громадян у Державній фіскальній службі України та її територіальних органах, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.03.2015 № 271, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 29.04.2015 за № 484/26929 (далі – Порядок), особистий прийом громадян (далі - прийом) проводиться керівництвом органів ДФС відповідно до розподілу функціональних обов’язків, а у разі відсутності - уповноваженими ним посадовими особами, керівниками та посадовими особами структурних підрозділів органів ДФС, до компетенції яких належать відповідні питання.

Прийом здійснюється відповідно до внутрішнього трудового розпорядку роботи органу ДФС за попереднім записом (далі – запис) у дні та години, визначені графіком особистого прийому громадян (далі – графік), затвердженим керівником органу ДФС (п. 2 розд. VI Порядку).

Графіки особистого прийому громадян керівництвом органів ДФС формуються із зазначенням прізвища, імені, по батькові посадової особи. Графіки особистого прийому громадян посадовими особами структурних підрозділів органів ДФС формуються із зазначенням назв структурних підрозділів. (абзац другий п. 3 розд. VI Порядку).

Для прийому громадян облаштовуються спеціальні кімнати (приймальні громадян). Приймальня громадян забезпечується необхідною оргтехнікою, юридичною літературою, кнопкою виклику охорони та за можливості розташовується у приміщенні, доступ до якого не потребує оформлення перепустки.

Прийом громадян може проводитися в інших приміщеннях, визначених керівником органу ДФС (п. 4 розд. VI Порядку).

Інформація про порядок і графік особистого прийому громадян в органах ДФС розміщується на відповідних веб-сторінках офіційного веб-порталу ДФС у мережі Інтернет та на спеціальних стендах у місцях, доступних для вільного огляду громадянами (п. 5 розд. VI Порядку).

Запис громадян на прийом проводиться працівниками підрозділу з організації особистого прийому в робочі дні. Залежно від чисельності підрозділу з організації особистого прийому керівник органу ДФС може встановлювати графік проведення запису на особистий прийом. Проведення запису завершується не пізніше 45 хвилин до закінчення робочого дня і сумарно не може бути меншим 6 робочих годин за три робочі дні (п. 6 розд. VI Порядку).

Запис на черговий прийом до керівництва органу ДФС припиняється за десять робочих днів до дати особистого прийому, до посадових осіб структурних підрозділів органів ДФС – за п’ять робочих днів до дати особистого прийому.

Запис на наступний прийом розпочинається в день припинення запису на черговий прийом (п. 7 розд. VI Порядку).

Відповідно до п. 8 розд. VI Порядку якщо дата наступного прийому за графіком припадає на вихідний, святковий чи неробочий день, дата проведення прийому до початку запису на прийом переноситься підрозділом з організації особистого прийому на інший робочий день за погодженням із посадовою особою, яка здійснюватиме прийом, але не пізніше ніж на 10 робочих днів від дати цього прийому за графіком.

Керівник органу ДФС може перенести дату чергового прийому без внесення змін до графіка не пізніше ніж за три робочих дні до дати прийому, але не пізніше ніж на 7 робочих днів від дати чергового прийому, про що підрозділ з організації особистого прийому повідомляє громадянам, які записані на прийом, одним із засобів зв’язку.

Під час запису на особистий прийом у громадянина або його законного представника з’ясовується така інформація: прізвище, ім’я, по батькові громадянина, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) за даними Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, контактний номер телефону (за наявності), прізвище, ім’я, по батькові представника громадянина, місце проживання, контактний номер телефону (за наявності), чим підтверджуються повноваження на представлення інтересів громадянина, зміст питання, яке потребує вирішення, історія виникнення питання, чи звертався громадянин з цього питання раніше і куди, чи приймалися рішення за зверненням з цього питання, реквізити документів, якими надавались відповіді на звернення, тощо (п. 11 розд. VI Порядку).

Згідно з п. 17 розд. VI Порядку громадянам під час запису повідомляють про дату, години і місце прийому, необхідність наявності при собі документів, що посвідчують особу, порядок здійснення їх доступу до приміщень органу ДФС відповідно до вимог пропускного та внутрішньооб’єктового режиму в адміністративних будівлях або надаються обґрунтовані роз’яснення щодо причин відмови в записі на особистий прийом.

Час початку прийому для конкретного громадянина при записі не встановлюється. У картці обліку особистого прийому громадян може зазначатися інформація про бажані години прийому для громадян, які проживають більше ніж за 100 кілометрів від місця прийому.

Якщо звернення потребує опрацювання та підготовки матеріалів у кількох структурних підрозділах, доручення щодо підготовки матеріалів та проекту рішення надається кожному структурному підрозділу органу ДФС, до компетенції якого належить опрацювання звернення (абзац другий п. 18 розд. VI Порядку).

Матеріали та проект рішення для використання при проведенні прийому керівництвом органу ДФС надаються підрозділу з організації особистого прийому структурним підрозділом органу ДФС, відповідальним за їх підготовку, після погодження юридичною службою органу ДФС не пізніше ніж за три робочих дні до дати прийому (п. 20 розд. VI Порядку).

Посадова особа органу ДФС, яка здійснюватиме прийом, для забезпечення кваліфікованого вирішення питань, порушених громадянином у зверненні, може залучати до розгляду працівників відповідних структурних підрозділів органу ДФС або одержувати від них необхідну інформацію (п. 22 розд. VI Порядку).

Слід зазначити, що згідно з п. 27 розд. VI Порядку Громадяни, які з’явилися на прийом або мають право на участь у його проведенні, перед початком прийому повинні пред’явити представнику підрозділу з організації особистого прийому документ, що посвідчує особу.

Присутність сторонніх осіб під час проведення особистого прийому не допускається.

Станично-Луганська ОДПІ