Прес-центр9 серпня 2019, 15:08

Станично-Луганське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області інформує

31.07.2019 за участю начальника відділу страхових виплат та матеріального забезпечення Станично-Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області Кіріченко І.І., головного спеціаліста перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності Поливоди О.М., головного спеціаліста медичних та соціальних послуг Ізваріної М.Л., головного спеціаліста сектору по роботі зі страхувальниками Віфлянцевої О.А. відбувся семінар-навчання з представниками та головами комісій (уповноваженими) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності підприємств, установ, організацій Станично-Луганського району на тему: «Робота комісії (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності». Були розглянуті такі питання:

- порядок оформлення листків непрацездатності;

- обґрунтованість видачі та продовження листків непрацездатності;

- шляхи зниження рівня захворюваності.

Також були надані роз’яснення щодо медичної реабілітації застрахованих осіб та членів їх сімей у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм. Обговорювались актуальні питання, які виникають під час проведення спеціалістами Станично-Луганського відділення перевірок з правильності використання коштів Фонду страхувальниками.

У заході взяли участь представники Станично-Луганського РЦЗ, відділу освіти Станично-Луганської РДА, КНП «ЦПМСД Станично-Луганської райради», Управління фінансів Станично-Луганської РДА, Управління економічного розвитку Станично-Луганської РДА, КП «Теплосервіс Станично-Луганського району», Станично-Луганського РЦСССДМ, КЗ «Станично-Луганський РБК», 24-ої Державної пожежно-рятувальної частини головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області, Станично-Луганської РЦБС, Станично-Луганської ТЦСО, відділу культури Станично-Луганської РДА, Станично-Луганської районної ради, КП «Станично-Луганське РБТІ».

Метою проведення семінару-навчання також стало забезпечення недопущення неправомірних витрат страхувальниками коштів Фонду, організація співпраці комісій (уповноважених) із соціального страхування зі спеціалістами Станично-Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області. З учасниками семінару проведено навчання щодо прав, обов’язків, повноважень та організації роботи комісії (уповноваженого) із соціального страхування. Було роз'яснене, що належить до функцій комісії (уповноваженого) із соціального страхування та які питання вона має контролювати. Акцентовано увагу на те, що комісія (уповноважений) із соціального страхування повинна перевіряти правильність заповнення листка непрацездатності. Учасникам семінару роз'яснені права застрахованих осіб щодо продовження лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Проінформовано про відновлення планових документальних перевірок страхувальників, ознайомлено з планом-графіком планових перевірок та доведено критерії включення страхувальників до плану перевірок.

Учасники семінару взяли активну участь в обговоренні питань та отримали вичерпні відповіді на всі питання.