Прес-центр24 липня 2019, 08:07

Створено робочу групу з відновлення мосту у районі КПВВ «Станиця Луганська»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький взяв участь у нараді з відновлення мосту у Станиці Луганській, яка відбулась під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

За результатами наради створено робочу групу для вирішення цього питання.

До її складу увійдуть представники Мінінфраструктури, Укравтодору, Міноборони, МінТОТ, Мінрегіону, Держприкордонслужби, Луганської облдержадміністрації, проектних та експертних організацій.

Серед ключових завдань робочої групи – максимально швидка розробка варіантів технічного завдання для відновлення мостового переходу, визначення термінів, обсягів, джерел фінансування та плану-графіку робіт, замовником яких виступить облдержадміністрація.

Також визначення виконавців робіт як проектних, так і будівельних.

Важливе завдання: ув’язати роботи з відновлення мосту з повноцінним функціонуванням КПВВ. Ключова позиція при цьому – забезпечення режиму тиші.

Напрацювання робочої групи мають бути готові до чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську, яка запланована на 31 липня.

«Дякую Геннадію Зубку, Віце-прем'єр-міністру – Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, та Леоніду Кучмі, екс-президенту України, за конструктивний підхід щодо вирішення цього питання»,  – зазначив очільник області.