Прес-центр5 травня 2018, 18:05

У Станиці Луганській відкрито новий відділ поліції

Сьогодні, 05 травня 2018 року, у Станиці Луганській відбулося урочисте відкриття Станично-Луганського відділу поліції ГУНП у Луганській області. Участь у заході взяли голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Національної поліції України Сергій Князєв, командувач Національною гвардією України Юрій Аллеров, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, керівники силових служб і відомств Луганської області. Відділ обслуговуватиме територію, максимально наближену до лінії розмежування.

«Для Станиці Луганської і всієї області – це знакова подія, адже йдеться про безпеку наших громадян», – зазначив Юрій Гарбуз. Він наголосив, що на придбання приміщення та його ремонт з обласного бюджету було виділено майже 5 млн грн.

В цілому, за 2016-2017 роки в рамках Регіональної цільової програми розвитку оборонно-правоохоронної сфери та цивільного захисту населення на правоохоронні органи було виділено 56,3 млн грн.

«Нас цікавить, щоб поліція забезпечила якісний сервіс. Для мене принципово важливо, щоб  територія, яка настраждалася за ці останні роки, отримала право і можливість мати адекватну якість життя», – підкреслив глава МВС України Арсен Аваков.

«Сьогодні ми на Луганській землі, на самому краю від того місця, де ми бачимо те, що не дуже видно по всій Україні: це невідновлені будинки та вулиці. Ми відкриваємо цей маленький, але дуже важливий райвідділ поліції. І, що символічно, старий, зруйнований у 2014 році відділок, знаходився на вулиці з дивною назвою «Донбас – Москва». А новий райвідділ на вулиці Миру. Думаю, це символічно. Нікого не цікавить реформа, цікавить її результат. Нас не цікавить реформа поліції, нам важливо, щоб поліція забезпечувала якісний сервіс і безпеку.  Для мене важливо, щоб ця територія, яка настраждалася за останні роки, мала адекватну якість життя», – зазначив Арсен Аваков.

Глава Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що поліція Луганщини виконує не лише поліцейську функцію – забезпечення охорони публічної безпеки. Зараз правоохоронці Луганщини допомагають Збройним силам і всім військовим формуванням у протидії російській агресії. Зокрема, нововідкритий Станично-Луганський відділ поліції знаходиться за 150 метрів від лінії розмежування і за кілька кілометрів від тимчасово окупованого Луганська.

«Ви тут – передовий загін поліції, який найближче до лінії зіткнення. Ми змінили підхід до несення служби і будемо оцінювати роботу за рівнем довіри населення», – підкреслив глава Національної поліції України.

Глава МВС Арсен Аваков вручив відомчі відзнаки п’ятьом працівникам поліції. Крім того, керівники МВС і Нацполіції передали особовому складу нововідкритого відділу три автомобілі «Renualt Duster».

Під час відкриття поліцейського відділу учасники церемонії вшанували пам’ять правоохоронців, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.