Прес-центр5 лютого 2019, 19:02

У Станиці Луганській запрацював відділ Державної міграційної служби

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у відкритті Станично-Луганського районного відділу управління Державної міграційної служби України в Луганській області сьогодні, 5 лютого.

«У липні 2014 року відділення міграційної служби було знищене під час артилерійських обстрілів. Із грудня 2014 року жителі Станично-Луганського району та переселенці обслуговувалися в Біловодську, що знаходиться за 80 кілометрів. Відкриття оновленого відділу дозволило подолати багато незручностей. Оновлений відділ оснащений сучасним обладнанням та відповідає усім критеріям обслуговування населення», – зауважив Юрій Клименко.

У відділі функціонує 2 робочих місця на прийом та видачу документів. Окрім паспортів громадянина України в форматі ID-карти та біометричних закордонних паспортів, у відділі також надаються послуги іноземним громадянам – оформлення або подовження візи, отримання громадянства тощо. 

Відділ розрахований на обслуговування 40 осіб на день.

Як зазначив начальник Управління Державної міграційної служби України в Луганській області Юрій Скіртач, на території області працюють та надають повний перелік послуг ще 14 підрозділів ДМС.

«Для зручності надання послуг громадянам діє електронна черга. Щоб скористатися нею, необхідно зайти на сайт Державної міграційної служби, обрати необхідний підрозділ, дату й час, залишити свої дані. Спеціаліст прийме відвідувача у вибраний ним час. Це дозволяє значно скоротити час перебування у відділі ДМС», – пояснив Юрій Скіртач.

Станично-Луганський районний відділ УДМС розташований за адресою: вул. Барбашова, 38, смт. Станиця Луганська, Луганської області.

Приміщення орендоване у Споживчого товариства «Станично-Луганське». У грудні 2018 року за рахунок державних коштів, отриманих від Державної міграційної служби України, зроблено поточний ремонт на суму майже 200 тис. грн.  Приміщення оснастили системами охоронної та пожежної сигналізації, встановили відеоспостереження.

Також за рахунок державних коштів придбали матеріально-технічну базу (меблі, комп’ютерну техніку тощо). Це дасть можливість більш швидкого і якісного надання адміністративних послуг населенню Станично-Луганського та інших районів Луганської області, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.