Прес-центр4 червня 2018, 15:06

У відділенні соціальної допомоги вдома виявлено 661 громадян, які потребують соціальної допомоги вдома

КУ «Станично-Луганським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» у травні 2018 року проведена наступна робота.

У відділенні соціальної допомоги вдома виявлено 661 громадян, які потребують соціальної допомоги вдома. На обслуговуванні перебуває 581 громадянин, з них: учасників війни – 116, дітей війни – 302, осіб з інвалідністю - 85. На платному обслуговуванні знаходиться 141 громадян. Грошей за травень надійшло 17648 гривень.

Мультидисциплінарною командою надано 67 соціальних послуг (косметичне та вологе прибирання помешкання, приготування їжі, прибирання двора та за двором, спилення сухих гілок, покіс трави, підключення та налаштування поливного мотора) 42 громадянам по Станично-Луганський селищній раді. Порушення в обслуговуванні відсутні. Підопічні задоволені сумлінною роботою соціальних робітників.

Працівниками відділення денного перебування за травень 2018 року проведена наступна робота:

-07.05.2018- у читальному залі Станично-Луганської ЦРБ. пройшло заняття факультету «Культурно-освітній» Університету третього віку на тему: "А пісні теж воювали".

Підопічні відділення денного перебування Станично-Луганського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) взяли участь у тематичному заході, співали разом пісні , спілкувалися за чаєм з солодощами.

-11.05.2018- в Станично-Луганській районній дитячій бібліотеці відбулося засідання клуба «Ліра» підопічних відділення денного перебування, яке було присвячено святу матері. В цей день працівники територіального центру від усієї душі привітали дорогих мам з їх святом.

Перед початком заходу свої творчі роботи презентувала багатодітна мати - Самкова Тетяна Василівна.

-23.05.2018- завідувач відділення денного перебування Станично-Луганського територіального центру (надання соціальних послуг) Пігнаста Т.М. та сестра медична Сєліхова Н.А. відвідали вдома 23 підопічних свого відділення, які мешкають по вулицях Ватутіна та Зоряна. Люди похилого віку та особи з інвалідністю розповідали про своє життя та проблеми, що існують.

-24.05.2018- відбувся День здоров’я на тему: «Види відпочинку». Щоб у літньої людини зберігався інтерес до життя і світу, його слід постійно надихати і всіляко сприяти тому, щоб він був активний. Так ми зможемо продовжити життя наших бабусь і дідусів і наповнити її позитивними моментами. Відпочинок для літніх людей дозволяє їм вирватися зі звичного середовища, переоцінити своє становище і почати жити заново.

-29.05.2018 для членів клуба «Ветеран» відбулися посиденьки «Трійця Велика».

-30.05.2018- завідувач відділення денного перебування Станично-Луганського територіального центру (надання соціальних послуг) Пігнаста Т.М. та сестра медична Сєліхова Н.А. відвідали вдома 26 підопічних свого відділення, які мешкають по вулицях Бузкова та Магістральна.

За травень 2018 року фахівцями відділення адресної натуральної та грошової допомоги (перукарями, швачкою) було обслуговано 121 малозабезпеченого громадянина, з них - 12 інвалідів загального захворювання.

Платні соціальні послуги отримали 78 громадян, надійшло коштів на суму 1,5 тис. гривень.