Прес-центр1 березня 2019, 09:03

Увага! Оголошення щодо тимчасової зміни місця голосування!

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області нагадує, що на виборах Президента України 31 березня 2019 року діятиме механізм тимчасової зміни місця голосування.

Якщо Ви, шановний виборцю, достеменно знаєте, що 31 березня, тобто в день голосування, будете відсутні за своєю виборчою адресою — перебуватимете в гостях, у відрядженні, на навчанні, на роботі, зареєстровані на тимчасово окупованій території, тощо — щоб не втратити право обирати, зверніться до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Станично-Луганської райдержадміністрації або ж там, де Ви будете перебувати в день голосування. У відділі перевірять Ваші персональні дані на відповідність паспортним даним, приймуть від Вас заяву, де Ви вкажете причину зміни місця голосування та адресу, де будете знаходитись. Далі Вам буде видано Посвідчення про тимчасову зміну місця голосування, з яким Ви і підете на вибори на ту дільницю, яку вкажете у заяві. Нумерація даних Посвідчень єдина на всю Україну (наскрізна). Документ завіряється підписом та печаткою. А в списку виборців на дільниці, де Ви будете голосувати, навпроти Вашого прізвища буде вказано номер Посвідчення, дата його видачі та назва відділу, який його видав. Натомість у списках тієї дільниці, де Ви зареєстровані, Вашого прізвища не буде. Таким чином не можна буде проголосувати на будь-якій іншій дільниці або сфальсифікувати саме Посвідчення.

 

Тож ще раз нагадаємо, що необхідно зробити для зміни місця голосування:

прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців з паспортом громадянина України та документом, який підтверджує Ваше перебування в день голосування не за місцем офіційної реєстрації не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування (виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування);

написати у відділі заяву, в якій вказати причину зміни місця голосування та адресу, де Ви будете перебувати в день голосування (інформація щодо виборчих округів, звичайних та спеціальних виборчих дільниць розміщена в загальному доступі на офіційному сайті «Державний реєстр виборців» - www.drv.gov.ua);

отримати Посвідчення про тимчасову зміну місця голосування;

31 березня прийти на виборчу дільницю, вказану у Посвідченні, та проголосувати.

 

Чекаємо Вас в приміщенні Станично-Луганської райдержадміністрації, на другому поверсі, у кабінеті відділу ведення Державного реєстру виборців (Луганська обл., Станично-Луганський р-н, смт Станиця Луганська, вул.Центральна, 25, каб.27) з 8.00 до 16.00 (перерва з 12.00 до 12.30), у вихідні дні з 8.00 до 15.30.

 

Телефон для довідок: (06472) 3-12-99.