Прес-центр8 листопада 2019, 12:11

Важливо донести інвесторам, що ми відкриті до партнерства, готові працювати з усіма прозоро, – Сергій Гайдай під час «Схід-Експо 2019»

Сьогодні, 8 листопада, в Києві у міжнародному конгрес-центрі «Український дім» відкрився дводенний бізнес-захід «Схід-Експо 2019».

Щорічно під час цієї виставки-презентації малих та середніх підприємств Луганської, Донецької та Запорізької областей відбуваються індивідуальні бізнес-зустрічі з потенційними партнерами.

На відкритті заходу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай запропонував присутнім розпочати екскурсію виставкою саме з експозицій нашої області.

«Ми відбудовуємо Луганщину в важкий для держави час. Тому важливо донести інвесторам, що ми відкриті до партнерства, готові працювати з усіма прозоро. Дуже хочеться, щоб люди почали повертатися на Луганщину. Якщо в нас будуть гарні приклади відновлення регіону, то луганчани з тимчасово окупованих територій ще більше прагнутимуть жити під українським прапором», – наголосив Сергій Гайдай.

Протягом двох днів проведення заходу, який реалізується Програмою розвитку ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу, урядів Польщі та Японії, підприємці та гості братимуть участь у панельних дискусіях, презентаціях та тематичних секціях, присвячених економічним та інвестиційним перспективам вищеназваних областей.

Свою продукцію на виставкових стендах презентують 26 виробників Луганщини. Це товари легкої та харчової промисловості, текстиль, кераміка, поліграфічна продукція тощо.

«Нам важливо показати Україні, що її східна частина є територією можливостей, економічного розвитку. Бізнес у цих областях розвивається, що можна побачити на сьогоднішній виставці», – зазначив керівник Програми розвитку ООН із відновлення та розбудови миру Віктор Мунтяну.

Наші підприємці мають можливість тут провести ділові переговори з пошуку партнерів та клієнтів з Заходу України, Польщі та інших країн ЄС, а також встановити нові ділові та комерційні відносини.

Також вже розпочався ярмарок, де учасники можуть реалізувати свою продукцію відвідувачам.

У другий день майстри зі Сходу України проводитимуть майстер-класи з гончарства, вишивання, хенд-мейду та інших ремесел.

Окремою подією стане показ одягу регіональних виробників.

На «Схід-Експо 2019» також відбудеться прем’єр-показ мотивуючих відео історій про підприємців зі Сходу в межах кампанії «Великі історії малого бізнесу» підприємців з Луганської області, які отримали гранти від ПРООН.

Нагадаємо, що участь у «Схід-Експо 2019» для підприємств є безкоштовною. За рахунок організаторів здійснюються витрати на оренду виставкового залу, виставкових конструкцій, вантажного транспорту для перевезення обладнання/продукції, організацію B2B переговорів, створення каталогу учасників та інформаційну кампанію з підтримки заходу.