Прес-центр10 червня 2021, 17:06

«Велике будівництво» для маленьких троїчан

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» у Троїцьку триває капітальний ремонт закладу дошкільної освіти ясла-садка «Теремок», який побудовано ще у 1989 році.

Кошти на зазначений проєкт у сумі 10 207,8 тис. гривень виділені з Державного фонду регіонального розвитку.

Сергій Гайдай завітав до цього дитячого закладу та оглянув його разом з  директором Ганною Палагно. Вона розповіла, що наразі вже відремонтовано дах, днями почнуть міняти двері та вікна. Взагалі буде повністю замінено систему опалення, електрику, каналізацію, утеплено поли та встановлено пожежну сигналізацію.

У садку «Теремок» функціонують 7 вікових груп загального розвитку, які відвідують 145 дітей. Навчально-виховну діяльність здійснюють 17 педагогічних працівників, працюють 8 помічників вихователів, 13 працівників обслуговуючого персоналу та 4 кухаря.

Також Сергій Гайдай побував у Троїцькому ліцеї, який має давню історію. Раніше це була середня школа №1, що розташована в будівлі, де ще у 1843 році відкрито училище для хлопчиків.

Інші споруди  закладу побудовані в 1912 та 1961 роках.

У ліцеї був проведений капітальний ремонт даху та утеплено будівлю. На це була виділена субвенція у сумі 2,2 млн гривень з держбюджету. Проте, як зазначила директор закладу Галине Меніна, питання енергозбереження остаточно не вирішене.

Очільник області доручив голові Троїцької громади Деміду Палагну розробити комплексний проект модернізації ліцею: «Від даху до меблів. Це потребує значних коштів, але ми маємо все зробити за два роки», – наголосив він.

Крім того, Сергій Гайдай доручив опрацювати питання переобладнання їдальні ліцею та запровадження здорового шкільного харчування за допомогою впровадження принципів НАССР.

У 2020-2021 учбовому році у закладі навчалося 372 учні, викладало  38 учителів та 20 працівників.

У закладі є спортивна зала, два спортивні майданчики зі штучним покриттям, працює їдальня та буфет.