Прес-центр21 cічня 2022, 16:01

«Велике будівництво» дозволило структурувати процес відновлення країни, – Сергій Гайдай

Під час спілкування із журналістами сьогодні, 21 січня, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай підбив підсумки «Великого будівництва» за 2021 рік в країні та на Луганщині зокрема.

«Програма Президента Володимира Зеленського дозволила структурувати процес відновлення країни, відповідно і діяльність керівників областей за відповідним напрямом, – наголосив він. – Це інвестиція для наших громадян, в чому переконався кожний українець. «Велике будівництво» призвело до зростання ВВП, а відновлені об’єкти підвищили привабливість територій для майбутніх інвесторів».

Очільник Луганщини нагадав, що до 30-річчя Незалежності в областях були встановлені 24 великі українські прапори – символи державності та національної гордості. До речі, найвищий з них – на телевежі «Комишуваха», будівництво якої також завершено в минулому році.

Загалом у 2021 році реконструйовано та збудовано 68 шкіл, 47 дитячих садочків, побудовано шість ЦНАПів. Крім цього, наприклад, в Шульгинці збудовано сучасну сервісну зону за програмою «Нове українське село».

Також модернізовано 237 сільських амбулаторій та 132 приймальних відділення, відремонтовано 33 лікарні. Усі вони облаштовані  надсучасним медичним обладнанням –  встановлено 170 апаратів УЗД, 137 КТ, 127 рентгенапаратів та 24 ангіографи.

А ще, нагадав Сергій Гайдай, по всій побудували 466 вуличних спортмайданчиків та 596 активних парків.

Крім двох оновлених аеропортів відремонтовано понад п’ять тисяч кілометрів державних доріг, понад дві тисячі кілометрів місцевих доріг та 250 мостів, осучаснені 22 культурні об`єкти.