Прес-центр20 липня 2021, 12:07

Велике будівництво на Луганщині: Озвучені проміжні результати з відновлення соцоб’єктів

Також під час апаратної наради в. о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Єгор Скіртач доповів про стан реалізації ініціативи Президента України – національної програми «Велике будівництво» в Луганській області.
Він зазначив, що у рамках програми Президента України «Велике будівництво» в Луганській області у 2021 році реалізуються 17 соціальних проєктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту 10 шкіл, трьох садочків, чотирьох спортивних об’єктів.
На реалізацію цих проєктів передбачено кошти в обсязі 160,2 млн грн, у тому числі з ДФРР – 133,2 млн грн, з місцевих бюджетів – 26,9 млн грн.
Доповідач наголосив, що за підсумком щотижневого моніторингу, станом на 19 липня, з передбачених коштів профінансовано 83,7 млн грн, у тому числі з ДФРР – 66,5 млн грн, з місцевих бюджетів – 17,2 млн грн.
Загальна середня будівельна готовність складає: 54,1%.
Окремо Єгор Скіртач розповів про кожен з типів об’єктів соціальної сфери, де реалізується проєкт «Велике будівництво».
Зокрема у 10 школах Здійснюються ремонтні роботи на суму 95,0 млн грн (ДФРР – 74,5 млн грн, місцеві бюджети – 20,4 млн грн). З передбачених коштів профінансовано 50,7 млн грн (ДФРР – 37,1 млн грн, з місцевих бюджетів – 13,4 млн грн).
Завершення робіт у п’яти школах заплановано у поточному році, інші п’ять – у 2022 році.
У трьох дитячих садочках також тривають ремонтні роботи за суму 31,6 млн грн (ДФРР – 28,5 млн грн, місцеві бюджети – 3,2 млн грн).
З передбачених коштів профінансовано 14,9 млн грн (ДФРР – 13,1 млн грн, місцеві бюджети – 1,9 млн грн).
Планується завершити відновлення двох садків у 2021 році і один – у наступному.
Заступник директора Департаменту будівництва енергозбереження, архітектури та містобудування ОДА Микола Левченко детально доповів, що проєктами реконструкції та капітального ремонту шкіл та дошкільних навчальних закладів, передбачається: виконати заміну віконних та дверних блоків, відремонтувати чи замінити покриття покрівлі, провести утеплення зовнішніх стін, горищ та фундаментів, модернізувати системи опалення, провести роботу з забезпечення доступності маломобільних груп населення, виконати доброустрій прилеглої території.
На спортивних об’єктах Луганщини також не припиняється робота з відновлення та будівництва. Так, на чотирьох об’єктах ведуться роботи на суму 33,6 млн грн, (ДФРР – 30,2 млн грн, місцеві бюджети – 3,4 млн грн).
З передбачених коштів профінансовано 18,2 млн грн (ДФРР – 16,3 млн грн, обласний бюджет – 1,9 млн грн). Завершення всіх проєктів заплановано у поточному році.
Співдоповідачем виступив начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов, який детально доповів про хід реалізації «Великого будівництва» на спортивних об’єктах регіону. Зокрема він розповів про хід капремонту СДЮСТШ ВВС «Садко». Вартість робіт складає 6,9 млн грн, а ремонт буде завершено наприкінці поточного року. Також триває капітальний ремонт спортивного майданчика Попаснянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №21. Загальна вартість робіт становить 7,9 млн грн, а здати об’єкт планують протягом 2021 року.
Також Антон Волохов розповів про хід робіт в Луганському обласному фізкультурному центрі «Олімп». Планується капітальний ремонт, реконструкцію тренажерного залу та будівництво чотирьох будинків для тимчасового розміщення спортсменів.
Окремим напрямом програми Президента України «Велике будівництво» є реалізація проєктів дорожнього будівництва. За цим напрямком у поточному році на території області заплановано відремонтувати 51,3 км доріг загального користування місцевого значення та вулицях і дорогах комунальної власності на суму 638 млн грн.